Träna För Livet

Veckans profil Camilla RIngström berättar om Salomon City Trail

I Tisdags hade Salomon City Trail en pressfrukost som jag tyvärr inte kunde närvara på. Men jag har förmånen att känna fantastiska Camilla RIngström som kommer att hålla i löpgrupper inför loppet. Jag passade på att ställa några frågor till henne. 

Hej Camilla, kan du inte berätta lite om dig själv och din bakgrund?

I Tisdags hade Salomon City Trail en pressfrukost som jag tyvärr inte kunde närvara på. Men jag har förmånen att känna fantastiska Camilla RIngström som kommer att hålla i löpgrupper inför loppet. Jag passade på att ställa några frågor till henne. 

Hej Camilla, kan du inte berätta lite om dig själv och din bakgrund?

Min bakgrund är inte så sportig eller idrottslig från första början. Jag började träna på gym i slutet av 90-talet när jag blev diagnostiserad depression av en läkare och sedan har jag utvecklat nyfikenheten till Athletic Fitness, landsvägscykling och löpning. Traillöpning, och gärna ultradistanser, är det som passar mig bäst just nu. I drygt tio år har jag varit PT och är nu inne på tredje året som egenföretagare där jag så gott som uteslutande tränar mina kunder ute i det fria. 

Salomon City Trail låter väldigt spännande, vad vet du om loppet?

Salomon City Trail arrangerades första gången förra året men då under namnet ”Urban Trail”. Förebilden är ett äventyrligt stadslopp i Lyon i Frankrike som är väldigt populärt. I Stockholm blir det start och mål i Kungsträdgården och banan letar sig sedan genom Gamla Stan, Riddarholmen och upp till Skinnarviksberget på Söder. Det kommer till gator och platser dit man förmodligen inte hittar på sin ”vanliga” löprunda. Varvet är 7 km och man kan välja att springa ett eller två varv.

Vilka passar loppet för och vad tror de den största utmaningen blir för deltagarna?

Loppet är tänkt att passa alla som är sugna på lite äventyr. Den största utmaningen kan bli att gatorna inte är avspärrade, utan att vi kommer att springa bland människor som rör sig i staden i sitt vardagsliv. Det gäller att vara vaken och alert på smala passager och i trappor. Det här är inget lopp man springer med musik i hörlurarna!

Du kommer ju hålla lite löpgrupper inför loppet, hur fungerar det om man vill delta?

Jag håller i löpning med butiken (Norrlandsgatan 18) som samlingspunkt på torsdagsmorgnar 07.30. Det är helt gratis och vem som helst som orkar hålla igång ca 40 min är välkommen. Ingen föranmälan behövs, det är bara att dyka upp, ombytt och redo för löpning i ett nyvaket Stockholms City. I torsdags var vi aktiva i totalt 30 minuter och förflyttade oss 4 km. Det finns möjlighet att låsa in sin väska och det bjuds på frukt efter löpningen. Fokus är inte fart utan upptäckarglädje och gemenskap. Ett och annat tips när det gäller utrustning och löpteknik utlovas också.

Vad är dina bästa tips när det kommer till utrustning och förberedelser?

Salomon har tagit fram en hel serie kläder och skor som passar för den här typen av löpning, men givetvis går det bra att springa i det egna favoritmärket. Asfalt, betong och kullersten är ganska hårda underlag så om man inte är van vid det skulle jag rekommendera mjuka skor med stötdämpning. Personligen gillar jag kläder som inte fladdrar men allt fungerar givetvis bara det är mjukt och följsamt material. 

Jag tror att du förbereder dig bäst genom att löpa regelbundet två gånger i veckan eller mer. Ju mer specifikt du har möjlighet att träna, desto mer bekväm kommer du att känna dig på loppet. Testa att löpa i trappor, göra tvära svängar och skutta fram över kullerstenar. Men missa nu för all del inte att komma ut i naturen också, vilket jag tycker är speciellt härligt nu på våren!

Vad har du för egna mål med din träning den kommande tiden?

Mina egna mål är att springa både korta och långa traillopp och att cykla landsväg i England och Wales till förmån för Barncancerfonden i sommar. Årets längsta lopp kommer jag att springa i Frankrike i slutet av augusti, det är 145 km långt och har 10 800 positiva höjdmeter, vilket är nästan ofattbart mycket för någon som mest rör sig i terrängen kring Stockholm. Förra årets damsegrare hade en tid på 34,5 timme och det kommer jag inte att slå… 😉

sites/default/files/Jag i visor.jpg

Jag kommer att fortsätta intervjua en träningsprofil varje vecka så håll koll här på bloggen. Camilla blev en perfekt start, med sin ödmjuka personlighet och energi utstrålar hon självsäkerhet och välmående. Hon är sig själv till 100 och jag tror inte att det finns någon som skulle känna sig obekväm eller ovälkommen i hennes sällskap. Jag lärde känna Camilla när jag jobbade som personlig tränare på Sats Odenplan 2008. Då var hon min chef och har varit en stor inspirationskälla till varför jag vågade satsa på att själv bli träningsansvarig en gång i tiden. Hon sa till mig, ring till VD:n och säg att du skulle vilja jobba som träningsansvarig. Efter tre veckor gick min dröm i uppfyllellse. Till alla er där ute som har drömmar, go get it säger jag! Om ingen vet vad du vill, hur ska du då kunna få det? Tell the world! Stort tack till dig Camilla, du har format mig som människa och lycka till med dina mål. Kram

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer