Konsten att göra ingenting – därför ska du träna på den

promenad, göra ingenting, blogg, Malin Lundskog
En promenad kan också vara att göra ingenting

Konsten att göra ingenting

Det här med att göra ingenting – hur kul kan det vara egentligen? Faktiskt jättekul! Särskilt när en har tränat och blivit riktigt jäkla grym på det! Ja, som det mesta blir även ingenting kul att göra när en är bra på det.

Därför ska du träna på att göra ingenting

  • Hjärnan får en omstart – funkar lika bra på oss som på datorer. Och jäkligt smarta telefoner …
  • Du blir bättre på att koncentrera dig – alla vardagliga bollar i luften och annat runt omkring oss behöver sättas på paus för att ge utrymme för en sak i taget.
  • Du blir mer kreativ – att göra ingenting är en kravlös vila där det är okej att tankar spritter runt i huvudet lite som de vill. Kanske poppar det upp något du kan ta tag i sen. Efter ingenting:andet.
  • Du blir mer produktiv – en relaxad knopp och kropp, du fattar energin som kommer från det?! Koncentration och kreativitet på det och produktiviteten är hemma.
  • Du kanske till och med får en ny vän – du själv! När du gör ingenting hinner du tänka klart tankar som du annars skyfflar undan för att de tar för lång tid att tänka (och är för jobbiga?). En fin bonus med att lära känna dig själv är att du ökar din självtillit och blir tryggare i och med dig själv, så …

Det här med att göra ingenting det ger mer än kanske någonting annat?

Så här gör du ingenting

Det finns triljoner olika sätt att göra ingenting på, min favorit är att ligga på en klippa vid havet och titta på molnen. Eller krusningarna på vattnet. Det beror ju lite på vilken position jag har valt. Jag kan göra ingenting utan att ha en enda annan människa i närheten, men så finns också varianten att göra ingenting samtidigt som jag slötittar på andra människor och använder min fantasi till att skapa deras liv. Förmodligen inte så som det är, utan som det skulle kunna vara.

Att promenera kan vara att göra ingenting om du inte är ute och går i något särskilt syfte. Utan bara går, för gåendets skull. Inte för att power walka, bränna kalorier eller lyssna på en pod.

Att lägga sig i soffan och gosa med katten/hunden/någon/ingen, att sitta på en parkbänk, att glo rätt ut i luften – allt det är typiskt bra .  att göra ingenting. Det handlar egentligen om att släppa all prestige och prestation. Att hitta ditt eget sätt att bara vara. Att göra något utan egentligt syfte, förutom det att det allra mest grundläggande syftet är att du ska må bra, men … släpp det. Känn ingen press. Bara gör. I N G E N T I N G !

När jag menar ingenting menar jag verkligen … ingenting. Att egentligen bara sitta och glo. Utan andra intryck än de inifrån och naturen. På sin höjd fundera över vad ei saa peittä betyder. Konsten att göra ingenting – det är dags att vi återerövra den tycker jag. Vad tycker du?!

PS. Att göra ingenting är en del i min utmaning om att passa på-vila, som jag bloggade om för några dagar sedan. Läs mer om den här Passapå-träning – när det blir för mycket av det goda

Hur det går? Framåt! Och det är gott nog just nu. 

havet, göra ingenting
Havet – den perfekta platsen att göra ingenting vid.

 

Keep it simple och fira framgångarna som finns tänker jag …

//Malin

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer

Sporthälsa