Personlig Träning

Vego-lasagne i matlådan

Att ha matlådor tillgängliga är så gott som livsnödvändigt för att min vardag ska gå runt, följaktligen har jag blivit något av en expert på vad för mat som gör sig bra i matlådan, och vad som gör sig mindre bra (att frysa in potatis är ingen vidare hit..).

Något som fungerar ypperligt och som dessutom går snabbt att laga och mer eller mindre sköter sig självt i ugnen är lasagne! Här är en avskalad och enkel variant med röda linser istället för kött.

Lasagne med röda linser

Ingredienser, 4 portioner:

  • 2 dl torkade röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tunt skivad aubergine eller zucchini
  • 1 hackad gul löklasagne
  • Torkade lasagneplattor, ca 4 st
  • 1 msk mjöl eller majsstärkelse
  • 1 dl mjölk, från havre, soja eller ko
  • Salt & peppar
  • Paprikakrydda

Gör så här:

  1. Fräs på löken i lite olja i en kastrull, häll över krossade tomater och de torkade linserna, låt koka ca 10-15 minuter så att linserna blir mjuka. Smaka av med salt, peppar och paprikakrydda.
  2. Värm mjölken försiktigt i en kastrull, precis innan den börjar koka vispar du i mjölet/majsstärkelsen.
  3. Lägg lite av linssåsen i en ugnsform, varva sedan med aubergine/zucchini, lasagneplattor och mer linssås. Toppa med mjölksåsen.
  4. Tillaga mitt i ugnen på 200 grader i ca 40-50 minuter.
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras