Personlig Träning

Superpasta med soltorkad-tomatsås och smält ost!

I samarbete med Paulúns

Här kommer det utlovade receptet på Superpasta med sås på soltorkade tomater och ost! Jag fick ju möjligheten att testa Paulúns nya Superpasta som är gjord på linser, majs, ägg och sötpotatis, vilket bidrar med protein och fibrer som ger långvarig mättnad, samt massor med vitaminer och mineraler. Dessutom har den i min mening väldigt fin konsistens och smak som gifter sig fenomenalt med såsen som är baserad på soltorkade tomater och toppas med ost som får smälta precis innan servering.

Superpasta med soltorkad-tomatsås och smält ost 2 portioner

  • 2 portioner Paulúns Superpasta (jag använde rigatoni)
  • 1 gul eller röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl hackade soltorkade tomater
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 msk torkad oregano
  • Salt & svartpeppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Balsamvinäger, ca 2 msk eller efter smak
  • 100 g ost, t.ex. mozzarella, feta, parmesan eller halloumi

Hacka lök och vitlök, fräs på i lite olja i en stekpanna så de blir mjuka. Tillsätt hackad soltorkad tomat och oregano, låt steka någon minut till. Häll på krossade tomater, salt & peppar, balsamvinäger samt basilika. Låt puttra ca 10 minuter.

Koka pastan enligt beskrivning på förpackningen.

Rör ner matlagningsgrädde och låt puttra upp. Hacka osten och rör ner precis innan servering så att den hinner smälta litegrann.

Servera med pastan , gärna ytterligare färsk basilika, samt någon sallad som t.ex. ruccola. 

I samarbete med Paulúns.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras