Personlig Träning

Recept grekisk grönsaksgratäng!

Alltså finns det något land i världen som är bättre på att göra det allra bästa av diverse grönsaker, till exempel i form av grönsaksgratäng, än grekland? Jag fullkomligt älskar alla möjliga grytor och gratänger fyllda med grönsaker, eller varför inte grilla dem… Aubergine, zucchini, paprika, lök, oliver, tomater, potatis, and the list goes on. 

Härom veckan gjorde jag en supergod grekisk grönsaksgratäng, perfekt vid sidan av exempelvis halloumi, fetaost, bönbiffar eller kanske grillad kyckling. Dessutom gör den sig fint i matlådan och står sig ett par dagar i kylskåp!

Grekisk grönsaksgratäng

Ingredienser till ca 4 portioner

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 2-3 stora tomater eller 6-8 babytomater
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 msk torkad oregano
  • Salt & svartpeppar

Gör så här:

  1. Skiva grönsakerna i 1-2 cm tunna skivor (om du använder babytomater kan du dela dem på hälften), sprid ut i en ugnsform, krydda med salt och svartpeppar.
  2. Blanda krossade tomater, tomatpuré, vatten, oregano, persilja, salt och svartpeppar, häll sedan över grönsakerna.
  3. Baka mitt i ugnen på 175° i ca 45 minuter, tills grönsakerna är ordentligt mjuka.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras