Personlig Träning

Det bästa med halloumi!

En given aktivitet under sommarhalvåret är det här med att grilla, och för oss lakto-vegetarianer (vegetarianer som äter mejeriprodukter) innebär grillning = halloumi. Världens godaste ost; seg, lite knaprig och salt.

Jag gillar att ha halloumi till allt möjligt, inte enbart på grillen. Min senaste förtjusning är en kokospanerad variant. Hur enkelt som helst.

Kokospanerad halloumi

Du skivar halloumin, vänder den i lite ägg och sedan i kokosflingor. Stek i lite olja (allra helst kokosolja) i en stekpanna. Simple as that! Bästa kombinationen är tillsammans med mango-salsa.

Andra goda sätt att äta halloumi på

  • I en sallad tillsammans med grapefrukt
  • I en indisk Palak Paneer-gryta med spenat (googla!)
  • Som souvlaki. Marinera osten i citron, oregano, timjan och olivolja. Stek eller grilla och servera med medelhavsgrönsaker och tzatziki
  • Riven i lasagne eller matpaj
  • I en rejäl macka med avokado och solrosfrön
  • I en burgare!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras