Personlig Träning

Den viktiga målsättningen

Jag gillar att prata målsättning, både inom träning och inom andra parametrar i livet. Att ha ett mål att sträva efter tycker jag är väldigt positivt då det kan bidra med motivation, göra varje pass mer meningsfullt och sen är det såklart helt underbart när man tillslut når sitt mål.

Det svåra med målsättning kan vara att hitta en lagom nivå; någonting som är utmanande men kanske inte alltför svårt. Överlag anser jag att många lägger sig på en lite för låg nivå, det är bekvämt att mer eller mindre veta att man kommer nå målet utan att behöva anstränga sig så mycket. Jag förespråkar att sikta högt och sedan klättra högt (varför nå trädtopparna när du kan nå stjärnorna liksom?).

Sedan finns såklart den andra sidan av myntet, att sätta för höga mål och sedan slå ner på sig själv när man inte når den. Jag tycker inte att man ska vara rädd för att sätta höga mål, utan att man ska ha en insikt om hur mycket jobb som krävs – och sedan såklart våga göra jobbet också.

Det är så lätt att imponeras av allt man ser i sociala medier osv, utan att reflektera över vad personerna i fråga har för förutsättningar, hur mycket tid de lägger ner på sin träning, etc. Självklart är det bra att inspireras av andra, men kom ihåg att du troligtvis inte vet exakt hur mycket jobb de lägger ner och att det därför är omöjligt att jämföra sig.

Alltså: våga sätta höga mål, och var inte rädd att arbeta stenhårt för att nå dit. Är det någonting du verkligen vill, så kommer det vara värt det.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras