Scones på teffmjöl!

Hej!
Jag testade att baka med teffmjöl från Risenta och det blev himla gott. Teffmjöl är helt glutenfritt, ett sädesslag som kommer från Etiopien från början men odlas på flera platser i världen idag.

Hej!
Jag testade att baka med teffmjöl från Risenta och det blev himla gott. Teffmjöl är helt glutenfritt, ett sädesslag som kommer från Etiopien från början men odlas på flera platser i världen idag. Det innehåller flera hälsosamma vitaminer och mineraler samt 9 gram protein per 100 gram. Här nedan kommer ett recept på hur du kan göra scones med teffmjöl!

Scones med teffmjöl:

(Två kakor, åtta bitar)

2 dl teffmjöl

0,5 dl chiamjöl (funkar med endast teffmjöl med, ta då 2,5 dl teffmjöl)

1,5 tsk bakpulver

1 krm salt

½ dl grovhackade hasselnötter

50 g smör eller kokosolja

1 dl mjölk, mandel-, havre- eller sojamjölk

  • Gör såhär: Värm ugnen till 225 grader. Blanda alla torra ingredienser och efter det blandar du i fett och mjölk. Knåda ihop allt till en slät deg och forma sedan två kakor som du läggerpå bakplåtspapper. Skåra kakorna med en mjölad kniv i fyra bitar och grädda i ugnen i ca 15 minuter. Servera med cream cheese, chiasylt och ost!
  • Lycka till <3


No Comments Yet

Comments are closed