Müslibröd!

Att baka sitt eget bröd är både hälsosamt och ekonomiskt. Jag gillar att veta om vad brödet innehåller och därför slängde jag, lite på måfå hehe, ihop ett bröd med hemmagjort müsli i. Självklart kan ni ha olika frön istället för müsli eller köpa någon god och nyttig i affären!

Recept müslibröd:

2 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

2 dl (ev hemmagjord) müsli

1 tsk bakpulver

1 dl valfria frön eller nötter

1 msk honung

5 dl soygurt (du kan också filmjölk eller naturell yoghurt)

Att baka sitt eget bröd är både hälsosamt och ekonomiskt. Jag gillar att veta om vad brödet innehåller och därför slängde jag, lite på måfå hehe, ihop ett bröd med hemmagjort müsli i. Självklart kan ni ha olika frön istället för müsli eller köpa någon god och nyttig i affären!

Recept müslibröd:

2 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

2 dl (ev hemmagjord) müsli

1 tsk bakpulver

1 dl valfria frön eller nötter

1 msk honung

5 dl soygurt (du kan också filmjölk eller naturell yoghurt)

Gör såhär: Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sedan honung och soygurt, blir degen för rinnig kan du tillsätta mer mjöl men den ska inte vara torr. Fördela degen i en smord form och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 1 h. Lycka till!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer