Langos!

Hej hej hej allihopa! Förra veckan testade vi att göra egna langos för första gången. Jag älskar langos och längtar till varje sommar när man kan åka till en marknad och äta massa langooos. Här nedan har ni en superbra recept på denna goda, men inte lika nyttiga, maträtt 😉

Recept Langos:

25 gram jäst

3 dl vatten 

1 stor kokt potatis

1 tsk salt

7 dl vetemjöl + lite till utbakning

5 dl olja till fritering, vi använde frityrolja

Fyllning:

Olivolja blandat med pressad vitlök

Gräddfil

Handskalade räkor

Riven ost

Hej hej hej allihopa! Förra veckan testade vi att göra egna langos för första gången. Jag älskar langos och längtar till varje sommar när man kan åka till en marknad och äta massa langooos. Här nedan har ni en superbra recept på denna goda, men inte lika nyttiga, maträtt 😉

Recept Langos:

25 gram jäst

3 dl vatten 

1 stor kokt potatis

1 tsk salt

7 dl vetemjöl + lite till utbakning

5 dl olja till fritering, vi använde frityrolja

Fyllning:

Olivolja blandat med pressad vitlök

Gräddfil

Handskalade räkor

Riven ost

Detta hade jag på men även rödlök, rom, skinka osv passar. Ta det du gillar!

Gör såhär: Rör ut jästen i ljummet vatten och blanda den med riven potatisen, salt och vetemjölet. Arbeta detta till det blir en slät blank deg, den ska vara ganska lös. Låt den sedan jäsa i 40 minuter. Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och arbeta in lite mjöl i degen, dela den i ca 10-12 delar. kavla ut dem till ovala plättar och låt dem jäsa igen, ca 10 minuter under en bakduk. 

Häll i oljan i en kastrull och värm upp. Fritera sedan dina langos, en och en till den är gyllengul. Lägg på hushållspapper efteråt. Servera dem sedan och ha de pålägg du tycker passar, exempelvis de jag skrev ovan 🙂

Lycka till! <3

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer