Bröd på durramjöl!

Igår testade jag att baka bröd med durramjöl från Risenta, väldigt kul att testa något nytt. Durra är ett glutenfritt mjöl med ursprung i norra Afrika och odlas idag en hel del i Asien. Det är faktiskt perfekt att baka med och det är även spännande att prova nya alternativ till vetemjöl! Här kommer ett recept utan jäst, bröden liknar pitabröd. Jag ska baka ett med jäst snart med, återkommer 🙂

Recept pitabröd med durra:

Tre bröd

2 dl durramjöl från Risenta

1,5 dl mandelmjöl Risenta

1 tsk bakpulver

1/2 msk honung

1 msk olivolja

3 dl vatten

Igår testade jag att baka bröd med durramjöl från Risenta, väldigt kul att testa något nytt. Durra är ett glutenfritt mjöl med ursprung i norra Afrika och odlas idag en hel del i Asien. Det är faktiskt perfekt att baka med och det är även spännande att prova nya alternativ till vetemjöl! Här kommer ett recept utan jäst, bröden liknar pitabröd. Jag ska baka ett med jäst snart med, återkommer 🙂

Recept pitabröd med durra:

Tre bröd

2 dl durramjöl från Risenta

1,5 dl mandelmjöl Risenta

1 tsk bakpulver

1/2 msk honung

1 msk olivolja

3 dl vatten

Lite extra durramjöl till utbakning

Ugnen: 225 grader

Blanda alla torra ingridienser för sig och de blöta för sig, blanda sedan ihop dessa och låt stå ca 10 minuter. Forma sedan till tre platta bröd och grädda i ugnen i ca 10-15 minuter och låt sedan svalna på galler innan servering 🙂 Kan användas till matlagning (grytor osv) eller ätas med något gott pålägg och en kopp kaffe!

Ha en fin fredag <3

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer