Belgiska våfflor till frukost!

Hej!

Denna helg blev det lite extra lyxig frukost, nämligen belgiska våfflor med färska bär, ekologisk grädde och kokossylt (kokossylt är sååå gott och innehåller bara naturliga ingridienser). På helgen är det mysigt att lägga ner tid på en god fruksot tycker jag, här nedan kommer receptet om ni vill testa dessa våfflor ni med! Dock är det inte några proteinvåfflor den här gången men det kommer framöver 😉 (Ett våffeljärn för belgiska våfflor behövs)

Recept belgiska våfflor:

4 dl vetemjöl

1 dl strösocker eller kokossocker

1 tsk salt

Hej!

Denna helg blev det lite extra lyxig frukost, nämligen belgiska våfflor med färska bär, ekologisk grädde och kokossylt (kokossylt är sååå gott och innehåller bara naturliga ingridienser). På helgen är det mysigt att lägga ner tid på en god fruksot tycker jag, här nedan kommer receptet om ni vill testa dessa våfflor ni med! Dock är det inte några proteinvåfflor den här gången men det kommer framöver 😉 (Ett våffeljärn för belgiska våfflor behövs)

Recept belgiska våfflor:

4 dl vetemjöl

1 dl strösocker eller kokossocker

1 tsk salt

1/2 tsk vaniljpulver

1 msk bakpulver

3 1/2 del mjölk (jag använde havremjölk)

2 ägg

200 gram smör (jag använde mjölkfritt)

Till servering:

Kokossylt – finns att köpa på herbalstore.se

Färska bär

Ekologisk vispad grädde

Gör såhär: Blanda mjöl, socker, salt, vaniljpulver och bakpulver i en skål. Separera äggulorna från vitorna och spara vitorna i en bunke på sidan. TIllsätt mjölk och äggulor. Smält smöret och låt det svalna, sedan häller du i det i smeten. Vispa äggvitorna fluffigt och vänd ner i smeten, rör om försiktigt. Grädda våfflorna i det belgiska våffeljärnet och servera direkt! Supergott!

Hoppas ni alla har en underbar dag <3

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer