Ett galet päron blir till

Bloggen lever! Det tog bara en smärre evighet innan jag lyckades spåna fram ett bloggalias som jag känner att jag kan stå för.

Problemet är väl mest att det nog mest är jag och typ min sambo som hajar vad som är witty med det, och hur det hör ihop med det jag kommer att skriva om.

Därmed detta extremt spännande första inlägg, där jag förklarar vad mitt smått långsökta bloggnamn egentligen betyder.

Så, here goes:

Pera loca är det spanska namnet för päronboll, som en slår på då och då när en tränar boxning.  Boxning är den träningsform jag längtar mest efter just nu, och hoppas komma tillbaka till så snart lill-kotten är ute och “paketet” något sånär hopläkt.

Jag började också träna motionsboxning i Nicaragua (mer om det i senare inlägg) där en pratar spanska, och känner mig lite som en päronboll för tillfället (hej vecka 36!).

Direktöversatt betyder Pera Loca också galet päron, och det är kanske det jag blir när knodden kommer?

Ja, ni ser ju. Kopplingarna till bloggnamnet är oändliga och kristallklara – så länge en har fått en 1000 tecken lång bakgrundsförklaring först.

Jag gissar att jag inte kommer att bli headhuntad av diverse rising bloggstjärnor för att hitta på alias som stärker deras personliga varumärke och kletar sig fast i folks medvetande, men jag tror jag kan komma över det.

Just nu ligger fokus ändå mest på att (och nu kommer en härlig litterär och boxningsrelaterad klyscha) “ladda för att gå mitt livs match”. Om plus/minus fyra veckor ska jag bli morsa. Det om något känns som både en psykisk och fysisk utmaning.

Jag förbereder mig genom att hålla igång kroppen på gymmet en hel del, men tycker också det här med mental träning (=ligga i sängen och äta kanelbullar) är en viktig komponent i uppladdningen.

Men den här bloggen kommer inte bara handla om mina sista veckor som gravid (som i princip kan sammanfattas med fyra ord: jobba, träna, äta, sova – dvs. snark).

Som ni kan läsa i den romanlånga infon om mig till höger så kommer jag mest skriva om vägen tillbaka till den träning jag tycker om mest, och hur den kommer att se ut för en purfärsk morsa med nykläckt knodd med i bilden.

Vi får se vart det hela bär hän. Välkommen att hänga med!  

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer