Var inte rädd för att utmana dig själv!

Fredag igen och jag hoppas att det ska vara kallt i helgen, så att isen blir stark igen!

Fredag igen och jag hoppas att det ska vara kallt i helgen, så att isen blir stark igen!

För två år sedan testade jag långfärdsskridskor för första gången och det är helt underbart! Det är STORT att jag överhuvudtaget gjorde det kan jag säga, för jag har alltid haft en otrolig respekt….eller nästan fobi…över att gå/vara på isen. Om någon sagt det till mig för fem år sedan, att jag skulle börja åka långfärdsskridsor, skulle jag ha skrattat högt! Men som sagt, det är bra att utmana sig själv, att gå utanför sin egen comfort zon som det så modernt heter! 

De första försöken var ju trevande och min åkning var inte någon höjdare precis, men övning ger färdighet har visat sig stämma och jag är överlycklig! Förra vintern gick vi med i en långfärdsskridskoklubb och gick därmed en utbildning för att få kunskaper om framför allt säkerhet men också och vad man ska ha med i sin stora ryggsäck när man ger sig ut på isen.

Tre helger i rad har vi kunnat packa ryggorna och gett oss ut. Det är en otrolig frihetskänsla att susa fram där på isen och de dagar som solen lyst oss i ansiktet har varit magiska! Vips så har man varit ute i 3-4 timmar och åkt flera mil! Matsäcken är superviktig! Lunch och fika på sjön är ett måste och riktigt mysigt! 

Det är dock viktigt att man har respekt för isen och inte ger sig ut om det varnas för svag is. Även de gånger som isen “ska vara”  stark så kan olyckan vara framme och man hamnar i en vak eller en råk (spricka i isen som glidit isär) så man måste alltid vara uppmärksam! 

Det som gäller är att ha bra, varma kläder, isdubbar och gärna en ispik också. 

Det här ska man packa i sin ryggsäck:

 

  • Ombyte! Kläder som sitter innifrån och ut ska finnas i ryggsäcken i olika plastpåsar. Även mössa och vantar! Varför packar man i olika påsar? Jo, för att man inte ska behöva ta upp alla kläder i kylan direkt, utan kunna plocka påsarna i den ordning man byter om. 
  • Handduk, inpackad i en plastpåse.
  • Vattenflaska är bra att ha med sig.
  • Lite pengar OM det skulle behövas till något.
  • Mobiltelefonen inpackad i plastpåse liggandes långt upp i ryggsäcken. Telefonen är ju VÄLDIGT bra att ha OM det händer något, för att ha den i fickan är ju tokigt om det är så att man går genom isen.
Jag rekommenderar verkligen att testa långfärdsskridsor om du inte gjort det! Det är ett fantastiskt sätt att röra på sig och ett perfekt sätt få massor av frisk luft och en härlig upplevelse. 

 

Ha en riktigt skön helg! /Lénie

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer