Tjusningen med gruppträning, sett ur instruktörens perspektiv!

En kväll varje vecka packar jag ihop träningsväskan för att ta mig till den lilla idrottshallen här hemma på orten. Då är det cirkelfys som gäller! Det är den lokala idrottsföreningen som anlitar mig för just det här passet! 

Nytt program varje vecka för variationen så att varken jag eller deltagarna tröttnar! Jag gör oftast 12-13 stationer med blandade övningar. Det är styrkeövningar och även stationer med mycket puls i kombinerat med styrka. Ibland blir cirkeln en helkroppscirkel, där jag får med många av kroppens muskelgrupper och andra gånger inriktar jag mig mycket på ett par-tre muskelgrupper samt puls. Det är lite olika beroende på vad jag känner för eller hur passet veckan innan såg ut. Vissa övningar är endast med kroppen som vikt och andra är med t ex kettlebell, stänger eller andra redskap. Bra musik är viktigt (att ha fartig musik som är lätt att gilla för de flesta), glatt humör, bra teknik, en hel del pepp samt en smittande pigghet är allt jag behöver som instruktör! 

Jag brukar också lägga in lite snack i mina pass, speciellt under nedvarvningen ang kost och ge lite tips och råd om det, tycker det känns bra att dela med mig med det. Jag ser det som mitt “mission” i livet, att få människor att röra på sig mer samt äta sundare! Vill att alla ska hitta tjusningen i att leva sunt och träna lagom. 

Pigg och glad instruktör ger pigga och glada deltagare! Det ger så mycket energi, att vara instruktör! Även jag kan komma till ett pass och vara trött, men den känslan försvinner rätt snabbt när alla deltagare börjar ramla in. Att se alla kämpa och bli svettiga och samtidigt vara glada är en enorm kick för mig! Jag peppar, stöttar och kollar så att alla deltagare har rätt teknik när de gör övningarna, samtidigt som jag själv är med på passet. På en liten ort, som jag bor på, blir det lätt en go känsla i gruppen, som en stor familj då alla känner alla mer eller mindra, som gör att det är så roligt att träffas en gång i veckan och svettas och bli starka ihop! Vi går alla därifrån med så mycket endorfiner snurrande omkring i kroppen allihopa, härligt!

Ikväll blir det fredagsfys före fredagsmys! Infrarödbastu ingår i fredagsfysen – så härligt skönt!  

Ha en bra helg! /Lénie

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer