Energihämtning i Alperna!

Härliga Alperna!!

Spenderade sportlovet i St Anton! Att få åka iväg, att få röra på sig hela dagarna och vara ute i friska luften är outstanding! Långa och branta backar i solskenet!

Härliga Alperna!!

Spenderade sportlovet i St Anton! Att få åka iväg, att få röra på sig hela dagarna och vara ute i friska luften är outstanding! Långa och branta backar i solskenet!

Jag började åka utför först i vuxen ålder, när jag fått barn och ville ge dem möjligheten att börja åka långt tidigare än jag själv gjort. De är alla tre superduktiga slalom- och snowboardåkare idag, så det var ett bra beslut! I och med att jag inte åkt sedan jag var liten så är jag ju heller inte den vassaste i backen precis. Tar mig ner, helt klart, men inte utan känslan att jag kommer bli påkörd eller att jag ska tappa kontrollen och ramla och slå mig halvt fördärvad! Hahaha!! Med lite otur med skidorna första dagen så satte sig en rädsla i mig, som jag som tur var kunde övervinna större delen av veckan, men det tog lite tid! Har satt upp ett nytt mål inför nästa säsong: att utveckla mitt åkande och liksom börja om från grunden, så kontakt är redan tagen med en som ska få den stora äran (!!) att lära mig bli vass i backen! Fysiken finns ju, så vad väntar jag på!

Långa, härliga backar fanns det gott om. Rött och blått är mina färger i backen sa jag till mig själv! Såg jag en svart backe så sa jag direkt: DÄR åker ju inte jag! Åk där ni, så tar jag en annan backe! Faktum är att under veckan blev det faktiskt även svarta backar, det trodde jag inte, men jag gjorde det och för varje gång jag övervann en rädsla så blir man så stolt, även jag! Bara det att komma hemifrån, ha semester och få koppla av samtidigt som man får röra på sig ordentligt varje dag, hela dagarna är ju suveränt! 

Slalomåkning är ordentlig träning för hela kroppen, främst ben och rumpa men också bålen så klart! Det tycker jag är ett stort plus med en vintersemester med skidåkning, att man samtidigt tränar mycket. Vi hade med oss våra längdskidor, skateskidorna. Vid två tillfällen, för mig, tog vi dem och åkte 1,5 mil på ett halvdant spår, men det var kul att göra det. Inte det första man tänker att man gör när man åker till Österrike, men vi chansade och packade med dem också, vilket vi inte ångrade en sekund! Det blev inte bara träning utan också umgänge med kompisar, after ski, lite dans och annat trevligt! Det blev mycket energihämtande och efter veckan var jag fulltankad igen och redo för jobbet igen! 

Ha en bra dag! /Lénie

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer