Pokémon go – bra eller dåligt?

sites/default/files/Pokémon.png

 

 

 

Många tycker kring det nya (iallafall nytt för mig) Pokémon Go. Är det bra eller dåligt? 

sites/default/files/Pokémon.png

 

 

 

Många tycker kring det nya (iallafall nytt för mig) Pokémon Go. Är det bra eller dåligt? 

Hörde om det för första gången för ungefär 2 veckor sedan och sen dess ser eller hör jag om det flera gånger per dag! Vilken grej! Min första reaktion var: – Men herregud, ute och jagar Pokémon, vuxna människor!! Är (nog) färgad av att jag som lärare får höra om hur eleverna sitter hemma och spelar dataspel många, många timmar av sin fritid och då även spel som de på långa vägar inte har åldern inne för…tyvärr. Ja, det var iallafall min första reaktion, men alltmer har jag ändrat åsikt om det när jag har sett att det för med sig att många av just de här som suttit inne och spelat kommer UT! Visst, de går och stirrar ner i sina mobiler stor del, men de är UTE och de RÖR PÅ SIG!!

Så många gånger jag tänkt när jag har anordnat olika grupp-pass eller dyl att man når ju inte de som verkligen behöver det. Det är ju de som redan tränar mycket som kommer (och såklart är de också viktiga) på passen. Hur ska vi få igång de som skulle behöva det? En svårtknäckt nöt!! Här har verkligen Pokémon Go lyckats med just det! DET gillar jag skarpt! Att det också medför att man träffar människor med samma intresse är positivt, för hemma framför datorn är man ju oftast ensam och träffar inte andra irl. Såg någon (eller flera) artikel där det stod att det även har hjälpt barn/ungdomar med någon form av diagnos, som inte tycker om/fungerar i sociala sammanhang, att de nu vågar sig ut bland andra – toppen! Sedan finns det nackdelar i och med att man kanske inte är observant i trafiken, men det problemet har säkert minskat i takt med att den debatten ökat. Blir fascinerad över att något kan slå så otroligt mycket och göra många människor så fast i det! När det sen lägger sig så hoppas jag att dessa Pokémonspelare, som inte tidigare varit så aktiva fysiskt, har kommit på hur skönt det är att vara ute och att röra på sig! 

Naturligtvis är inte alla som spelar Pokémon Go personer som aldrig rört på sig tidigare vill jag förtydliga! De har nog fördelar om de spelar i och med att de är tränade och orkar gå omkring och leta! 🙂  

Ja, så för en som tycker att fysisk aktivitet är viktigt för alla så måste jag ändå säga att fördelarna överväger när det gäller Pokémon Go trots att jag inte vet i detalj hur spelet fungerar så har jag greppat det i stort och kan bilda mig en uppfattning.  

Ha en bra fredag och ut och rör på er! /Lénie

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer