Bärplockning – för att fylla frysen med nyttiga bär.

sites/default/files/Blåbärsplockning.jpgsites/default/files/Vinbär.jpg

 

sites/default/files/Blåbärsplockning.jpgsites/default/files/Vinbär.jpg

 

Blåbär, vinbär, jordgubbar, björnbär och så småningom lingon ska ner i frysen inför tiden september till förhoppningsvis april-maj. Bär fulla av antioxidanter och livsnödvändiga vitaminer av olika slag.

Känns som man förlänger sommaren när man plockar bär och stoppar i frysen för att ha på morgongröten och i smoothies, eller vad man nu har dem i/till, under hela året. I år tog våra bär slut i slutet av april, så de räckte bra länge. I år satsar vi på att de ska räcka ännu längre! Det går åt många liter, så det är bara att ge sig ut och plocka i skogen. Det är ju inte så att de kommer ner i frysen av sig själva. Att ta med sig fikakorgen ut i skogen och plocka blåbär är rätt rogivande och härligt, bara tiden finns. Är man ute när solen skiner så är inte myggen så ihärdiga heller, märkte stor skillnad mot när jag var ute en kväll och plockade. För att fylla frysen, så det räcker bra under året, så kompletterar jag eget plockande med att köpa bär av de som är väldigt mycket bättre och snabbare på att det än jag och samtidigt ser man till att de får sina bär sålda, men tillfredsställelsen över att ha samlat ihop förrådet själv är såklart lite större. (Läs Eva-Lindas blogg här på Sporthäsla om 10 nyttiga bär att äta så ser ni vad flera av våra bär innehåller för nyttigheter.)

Min favoritfrukostgröt finns tidigare i bloggen, dinkelgröt, tillsammans med några av sommarens plockade bär äter vi varje morgon + ägg och ibland även hård smörgås med pålägg. Det ger en superbra start på dagen. 

En superfin dag idag, så det blir en tur på sjön! Där samlas energi! 

Ha en skön dag! /Lénie 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer