En dag full med boost åt alla håll!

Idag är det skolavslutning och för mig är det förenat med glädje, förväntan och sol, men inte bara det. Vi släpper iväg elever som ska mot nya äventyr. Elever som vi har peppat och stöttat i många år, som förhoppningsvis har fått med sig mycket för att lyckas i framtiden. 

Idag är det skolavslutning och för mig är det förenat med glädje, förväntan och sol, men inte bara det. Vi släpper iväg elever som ska mot nya äventyr. Elever som vi har peppat och stöttat i många år, som förhoppningsvis har fått med sig mycket för att lyckas i framtiden. 

Det är likadant med mina kunder som jag har i mitt jobb som PT. När de känner sig mogna och vårt samarbete är över, så har jag förhoppningsvis fått dem att kunna stå på egna ben när det gäller kost och träning. Jag har peppat och stöttat dem under vägen och fått dem att känna sig nöjda och fantastiska när de når sina delmål och när de kliver utanför sin bekvämlighetszon. 

Både rollen som lärare och rollen som PT innebär så otroligt mycket tillbaka till mig, för elever/kunder ger sån energi så det är sanlöst! Det är otroligt viktigt i de här jobben att man är duktig på att motivera och inspirera så att de man jobbar med, vare sig det är elever eller kunder, kommer vidare, tror på sig själva, når resultat och når mål. Vi ska boosta dem massor med andra ord!! 

Idag känner jag att jag fått massor av boost av elever, av föräldrar och av kunder som jag träffade på under fikastunden i gröngräset på skolan. Speciellt glad gjorde det mig när en av mina vuxna kunders mamma kommer fram till mig och säger:

-Tack snälla du för allt du gjort för min dotter! Du är fantastisk!! Den känslan, wow!!! Samma dotter och jag kom och pratade för ett år sedan, just på skolavslutningen, och hon sa till mig när vi pratat om mitt jobb som PT en stund (går alltid igång ordentligt när någon börjar prata med mig om det och visar intresse): – Jag kanske hör av mig till dig. Skulle behöva hjälp! Det blev inte så, det var jag som tog kontakt med henne när jag skulle starta mitt livs första ”Kom igång-grupp” och helt sonika frågade om hon skulle vara intresserad om jag fick ihop en grupp. Det var hon!! 

Idag, ett år senare som sagt, så stod hon där på skolgården 30 kg lättare!! Helt otroligt. I höstas jobbade vi ihop i 10 veckor. Under de veckorna lyckades hon gå ner drygt 15 kg och sen har hon fortsatt på den vägen! Hon har verkligen gjort ett fantastiskt jobb med sig själv. Det är ju inte bara fysikskt som hon vunnit på det, utan också mentalt säger hon. Hon mår sååååå bra, vilket ju syns såklart. Det lyser om henne! Inte nog med det, för hennes familj har ändrat livsstil helt och vips hade hennes man gått ner 12 kg nu under våren och båda sönerna är med sina föräldrar och tränar! Inte illa!

Så ja, när hennes mamma kom fram till mig idag så sög jag verkligen åt mig av berömmet – likt en elev som gjort bra ifrån sig i skolan!! 

Mina två helt skilda yrken kanske ändå inte skiljer sig så mycket åt från varandra ändå! 

Ha en bra helg! /Lénie

 

sites/default/files/Skolavslutning.jpg

No Comments Yet

Comments are closed