Så här enkelt kan det vara att få barn och ungdomar att röra på sig!

sites/default/files/Passet_0.jpgsites/default/files/Starten_0.jpgsites/default/files/Passet_0.jpgsites/default/files/Starten_0.jpgsites/default/files/Löpning nerför.jpgsites/default/files/Volleyboll_0.jpg

Att få barn att röra på sig är viktigt. Speciellt som det är numer, att allt fler sitter mycket vid en dator eller med en iPad, både i skolan och på fritiden. Då jag inte bara arbetar som PT utan också som lärare försöker jag få in så mycket fysisk aktivitet som möjligt med mina elever. Jag har inte idrott som ämne, men det är ändå inte alls omöjligt att få in det ändå, utan jag låter då och då mitt stora intresse för träning lysa genom under mina skoldagar med klassen. Det pågår ju desstutom en debatt om att pulshöjande träning ökar inlärningen och den har jag tagit fasta på då jag tror stenhårt på det och är övertygad om att det spelar roll. 

Så här innan sommarlovet så vill alltid min åk femma att vi ska ta en dag hemma hos mig då de får leka fritt, äta och trivas tillsammans under avslappnade former. Jag tycker det är mysigt att ha dem hemma och få umgås med dem på ett annat sätt. Det tror jag är nyttigt också, att släppa lite på alla krav som finns. 

Den här gången hade jag dock ett krav; träningskläder skulle med hem till mig. Jag motiverade det med att jag har en PERFEKT gård att göra ett roligt pass på! Alla tog med sig grejer, de vet hur jag är! Jag planerade in det under förmiddagen innan det blev för varmt och risken att det skulle “rinna ut i sanden” skulle annars blir för hög. Jag knåpade ihop ett enkelt Efit-pass (Effektiv Funktionell Intensiv Träning), där jag visste att de skulle fixa tekniken på alla övningar! Jag ställde timer på 15 minuter, satte på fartig, peppande musik och vi körde igång. Vi körde alltså upplägget smvsm på 15 minuter som betyder att man kör så många varv som möjligt på 15 minuter. Jag känner mig klass bra och det här peppade dem verkligen att göra sitt yttersta! De plockade en sten för varje varv de avverkade för att hålla reda på hur många det blev! Jag var naturligtvis också med och kämpade! Helt underbart att se dessa 16 elever köra varv efter varv i full fart ända till timern talade om att tiden var ute! Då var de helt slut och vi avslutade med att jag tog vattenslangen och lät dem duscha av sig i iskallt vatten! Energi och glädje!!! 

Kvällen innan gick verkligen min sambo all in och hjälpte till för att vi skulle ha det roligt under dagen och för att främja fysisk aktivitet. Volleybollnätet skulle naturligtvis sättas upp, då vi har en sådan plan på vår tomt, och racketar och bollar fram!

Hela dagen var full av aktivietet med hög musik skrålande ur högtalarna i köket! På eftermiddagen åkte en hel skock nöjda, glada, samt mätta av hemmagjorda hamburgare, elever hem och lämnade en trött, men lycklig “fröken” kvar hemma. 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer