Träna tillsammans hela familjen!

 

sites/default/files/träna med barn_2.jpg

 

sites/default/files/träna med barn_2.jpg

Att få ihop sin träning i den vanliga vardagssnurren är inte alltid lätt, för det snurrar fort! Dagarna är ofta utstakade redan på morgonen. Det är jobb, komma hem och göra mat, hjälpa barnen med läxor och kanske skjutsa till någon aktivitet därefter. Finns det någon tid till träning efter det och har man ens ork? Det blir ofta rutin och det kan te sig lite trist ibland.

Det finns sätt att bryta den rutinen och få vardagar med så mycket mer kvalité, för alla i familjen. Hörde en liten historia….Familjen som precis har kommit på ett sätt. 

Det är ju sällan som båda vuxna i en familj kan träna tillsammans om man har barn i en ålder då de inte är hemma själva en stund. Man får träna i skift, vilket gör att man ”går om varandra”, vilket i sin tur ev gör att den ena föräldern struntar i sin träning för att den prioriterar den gemensamma tiden tillsammans, även på vardagskvällarna. Den här familjen, som jag hörde talas om, tog med sig sina två barn ut en solig eftermiddag/kväll. Barnen tog sina cyklar och föräldrarna snörade på sig sina joggingskor och sprang bredvid varsitt barn för att ha bra koll. De tog en skaplig runda då det gick så bra. De hade också bestämt att stanna till och köpa kvällsmat och ta den med sig till ett mysigt ställe där de alla kunde sitta och äta tillsammans i kvällssolen. Den här kvällen gjorde att alla kände sig mycket nöjda när de kom hem. Barnen tyckte det var supermysigt att få vara med, föräldrarna hade fått träna, till och med tillsammans, men det allra viktigaste var nog säkerligen den tid som var och en av föräldrarna haft tillsammans med ett av sina barn under cykelturen/löpturen, då de verkligen hade hunnit prata med varandra om allt mellan himmel och jord (alla vet väl hur mycket som rör sig i ett barns huvud när de får chansen att prata och ha någon som verkligen lyssnar). Det tog inte så många kvällar förrän det blev ytterligare en cykeltur kombinerat med löpning – de har hittat ett sätt att kombinera flera saker och jag tycker det är toppen, det kan ju inte bli bättre!! 

 


No Comments Yet

Comments are closed