Fem skäl att börja mountainbika!

 

sites/default/files/Test.jpg

 

sites/default/files/Test.jpg

sites/default/files/Spanien.jpgsites/default/files/Utsikt Jörgen.jpg

För att vilja träna och hålla igång gäller det att verkligen hitta en (eller flera) träningsform(er) man gillar! 

Cykeln var länge bara ett transportmedel för mig. Visst kunde jag ta en runda på cykel, men då var det mest för att få en nypa frisk luft, men aldrig att jag tog det som ett träningspass. 

Vid 45 års ålder upptäckte jag cyklingen som träningsform! 

Gillar att både cykla på landsväg och att cykla i skogen. Att susa fram i högsta fart på en landsväg med fin natur är väldigt härligt, att få upp farten och känna att man blir snabbare för varje gång och orkar mer. En helt annan grej är det att kryssa sig fram på stigar där man får en rejäl utmaning vad gäller flåset, balansen och styrkan. Variationen är bra för kroppen och båda sätten att träna på cykel är riktigt roliga! I början var uppförsbackarna hemska! Jag tänkte att jag kommer aldrig att fixa dessa så jag blir nöjd, men ju mer jag har cyklat så har jag ju såklart blivit bättre även där! Det är en kick bara det!  

Kan varmt rekommendera att åka iväg och cykla utomlands. Vi flög ner till Malaga, Spanien, hade bokat Airbnbboende (kan verkligen rekomendera det också) och bilade vidare ner till Tarifa i södra Spanien. Där hyrde vi mountainbikes för 200 kr/dag och cyklade upp i bergen. Det blev 1,5 mil innan vi kom upp på grusvägarna som snirklade sig uppför bergen och de vägarna var iallafall rättså breda och lättcyklade…förutom att det steg stadigt uppåt mest hela tiden förstås!! 

Vi avverkade ett par tusen höjdmeter under vår cykeltur som blev 5,5 mil i helt underbar natur. Terrängen var som sagt växlande och vid vissa partier var vägarna mer utmanande och ibland kändes det som om jag var på vibrationsträning de luxe på de mer steniga småvägarna. Det var just variationen som gjorde det så spännande och roligt! Turen tog fyra timmar och mot slutet stekte solen på rätt bra, så solskyddsfaktor på! 

Det är häftigt att cykla mountainbike, då man även om det är en brant backe uppför kan cykla hela vägen upp på de låga växlarna för att sen susa ner med hög fart nedför och kroppen får en bra återhämtning! 

Därför ska du testa mountainbike: 

 

 

  • Skonsamt för muskler o leder
  • Stärker bålmuskulaturen och främjar balansen
  • Riktigt bra för din kondition
  • Spännande
  • Frisk luft o härliga naturupplevelser

 

 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer

Sporthälsa