Den enorma glädjen i att arbeta som PT!

Igår, när jag kom från mitt pass, som jag alltid har på måndagkvällar var jag så uppfylld av energi! Var i och för sig helt fysiskt slut i kroppen efter ett hårt cirkelfyspass MEN så uppfylld som sagt! Kände glädje, energi i massor och stor tacksamhet för att jag delvis får jobba med det som jag fullkomligt älskar! 

Igår, när jag kom från mitt pass, som jag alltid har på måndagkvällar var jag så uppfylld av energi! Var i och för sig helt fysiskt slut i kroppen efter ett hårt cirkelfyspass MEN så uppfylld som sagt! Kände glädje, energi i massor och stor tacksamhet för att jag delvis får jobba med det som jag fullkomligt älskar! 

Att få leda en grupp och se dem slita och se att mitt “tjat” om perfekt teknik i övningarna sitter, att de också älskar att bli totalt slut och ändå ha ett leende på läpparna. Att de orkar vara skojfriska och se till att stämningen är sanslöst härlig på passet! Att se att det pass jag knåpat ihop för kvällen blev kanon, att veta var det kommer kännas dagen/dagarna efter – det är en skön känsla! 

Att ta emot människor på gymmet och få komponera och instruera ett program åt dem efter att ha lyssnat in deras mål med träningen, deras status på kroppen, om de har skador eller inte samt höra vad de är ute efter, är så positiv. Känslan av glädje, när de sen börjar att gå regelbundet på gymmet och jag möter dem där antingen jag är involverad just då eller inte, är riktigt härlig! Uteträning med en grupp och få köra riktigt hårt med dem, för att jag vet att de VILL det, får mig att känna mig som värsta slavdrivaren. Saken är att många behöver och vill ha det så! Det blir lite av min funktion hos vissa kunder, att sitta på axeln när de sedan är ute på egen hand, så att de gör sitt yttersta. Får ofta höra att jag “sitter på deras axel” och härjar när de är ute och tränar, springer eller pressar sig själva! Värre ställen kan man väl sitta på!  

Exempel från verkligheten: 

En fd kund kom fram efter passet igår och viskar lite försiktigt; -Lénie, det är 28 kg nu!! Glädjen jag känner över att ha fått vara med på hennes resa ända från början av en viktnedgång, som inte är av dess like. Från september (när jag började jobba med henne) och 10 veckor framåt minskade hon närmare 20 kg och därefter är det alltså 8 kg till nu! Ett helt annat liv, en helt annan livslust! 🙂

I skrivande stund kommer ett meddelande på messenger från en alldeles ny kund som vill ändra sin livsstil och komma igång. En video som bevis att hon är ute och joggar i spåret, helt enligt vad jag skrev till henne igår. Därtill har hon fått en video med styrkeövningar hon ska göra mellan varven i elljusspåret! Blev så glad när videon kom! 

 

 

Det är nog lätt att tro att en PT bara ger o ger av sina kunskaper och sig själv, men så är det verkligen inte! Jag får SÅ mycket tillbaka, energi som räcker så länge! Min förhoppning är ju att de jag jobbar med känner det här och att det smittar av sig på dem – det är ju ett av de mål jag har med mitt arbete som PT. Det främsta målet är dock att de ska nå sina mål som de satt upp själva eller tillsammans med mig!

Jag hoppas att min enorma glädje över här jobbet verkligen går att avläsa i det här blogginlägget! 


Inga kommentarer

Stängt för kommentarer