Bästa frukostgröten!

Bästa frukostgröten! 

Bästa frukostgröten! 

Frukosten är ju ett väldigt viktigt mål! Många kan inte äta direkt de vaknar och det jag rekommenderar då, är att ta NÅGOT (t ex bara ett ägg, ett glas mjölk, någon frukt), så att magen inte är helt tom och istället ta med sig en bra frukost till jobbet/skolan. De flesta arbeten har en fikarast på förmiddagen, då kan du äta din frukost! 

Jag har en favoritgröt som är standard hemma: 

Dinkelgröt

1,5 dl dinkelgryn
1 msk hela linfrön
4 torkade aprikoser, som delas smått
3 dl vatten drygt

Koka upp i en kastrull och låt koka i ca 10 minuter, blir kanongod! Ät med mjölk och bär, inte sylt (för mycket socker) samt ett kokt ägg till! Smiley smile

Tips: Blanda ihop hela påsen med dinkelgryn, en påse ekologiska aprikoser, 2 dl hela linfrön i en burk, så är blandningen färdig och du sparar tid på morgonen! 

 

Varje morgon gör jag också en smoothie, som både jag och min sambo tar med sig till jobbet för att äta under förmiddagen – perfekt mellis…eller så gör du den till frukost!! 

Den innehåller: 
Yoghurt naturell
Kvarg
1 banan
1 dl frysta bär
Proteinpulver
Näringspulver (Nässla, blåbär o nypon = multipulver från ph-balans).

Trots att jag äter mycket under dagarna (minst fem mål varav två är lagad mat), så har jag alltså i proteinpulver i vår smoothie. Det gör jag för att jag tränar mycket och vill ha extra protein. 

Kom ihåg: ÄT EN BRA FRUKOST! 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer