För två fredagar sedan la jag upp ett recept på chokladmousse (länken till det receptet hittar du längst ned i detta inlägg) och idag tänkte jag bjuda på en variant på äppelpaj, fredagsmysdagen till ära.
Ingredienser:
För två fredagar sedan la jag upp ett recept på chokladmousse (länken till det receptet hittar du längst ned i detta inlägg) och idag tänkte jag bjuda på en variant på äppelpaj, fredagsmysdagen till ära.
Ingredienser:
- 4 äpplen
- 1 dl rågflingor
- 2 nävar hasselnötter
- 1 näve pistagenötter
- 2-3 tsk honung
- Kanel och/eller kardemumma
- Smör eller kokosolja
Hacka hasselnötterna och pistagenötterna. Blanda ihop de hackade hasselnötterna, pistagenötterna, rågflingorna och lite kanel i en het stekpanna och rosta dem försiktigt tillsammans med honungen tills allt fått lite färg. Torka ur stekpannan och lägg i en klick smör eller kokosolja. Skär äpplena i klyftor. Stek äpplena tillsammans med kanel och/eller kardemumma (krydda efter behag) tills de blivit mjuka. Servera med en klick vaniljkvarg. Mums!
Receptet på chokladmousse hittar du här!
Vi hörs snart igen! Kram från Kajsa