Ska DU äta DET DÄR?!?!

Intressant är det med reaktioner och kommentarer kring vad jag äter och inte äter. Jag gillar ju att äta nyttigt och hälsosamt och visst, jag pratar en hel del om det dessutom då det är ett ämne jag brinner för. Jag väljer att äta nyttigt stor del av min tid, men även jag tycker att det är gott med godis, fikabröd, glass och junkfood ibland. Det händer att jag bestämmer mig för att äta sådana saker och nästan alltid anser sig någon i min närhet behöva kommentera det då. “Ska DU äta DET DÄR?”, “Va, vad äter DU?” eller “Går det där verkligen ihop med din diet?”.

Intressant är det med reaktioner och kommentarer kring vad jag äter och inte äter. Jag gillar ju att äta nyttigt och hälsosamt och visst, jag pratar en hel del om det dessutom då det är ett ämne jag brinner för. Jag väljer att äta nyttigt stor del av min tid, men även jag tycker att det är gott med godis, fikabröd, glass och junkfood ibland. Det händer att jag bestämmer mig för att äta sådana saker och nästan alltid anser sig någon i min närhet behöva kommentera det då. “Ska DU äta DET DÄR?”, “Va, vad äter DU?” eller “Går det där verkligen ihop med din diet?”. Den värsta hittills är när kakfatet rycks undan framför näsan på mig med kommentaren “nehej, det där ska du inte äta!” Vänta nu! När blev mitt ätande alla andras angelägenhet? 

sites/default/files/IMG_5777.JPG

Ok, jag pratar själv en hel del om mat och träning, men jag tänker att det _inte_ behövs några kommentarer då jag ju äter bra större delen av tiden. Lite grinigt kanske, men jag bestämde mig idag när jag under dagens powerwalk bollade detta med min vän Malin, som för övrigt aldrig kommenterar på ett negativt sätt. Jag bestämde mig för att sluta förklara när jag får dessa kommentarer. Jag kan nämligen falla in i att “jo, jag tränade i morse, korrigerade om frukosten och hoppade över mellanmålet för att kunna äta lunch med er andra”, eller “jag har en sådan dag idag” eller “jo, men jag ville smaka”. I fortsättningen om någon ifrågasätter om jag ska äta “det där” eller om “det verkligen går ihop med min diet” ska jag bara svara “ja”, punkt! 

sites/default/files/IMG_5798.JPG

Idag har jag verkligen bara gjort det som fallit mig in och njutit av att inte ha en enda liten tid att passa eller några som helst förpliktelser. Bildkollaget är ifrån en timmes powerwalk med min goaste vän Malin – terapi på hög nivå att bara bolla och prata om allt mellan himmel och jord. Vi står varandra så vansinnigt nära, har kontakt flera gånger om dagen och pratar om allt. Helt ovärderligt! I övrigt har jag pysslat i trädgården och även det är terapi, planerat ombyggnad av min uteplats som förhoppningsvis kan ske någon gång innan semestern, fikat med en kollega och bara tagit det lugnt. Nu är det dags att ladda om för säsongens sista visningssöndag i morgon med tre visningar och sedan raka spåret till gymmet. Ha en härlig söndag vänner! 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer