Tankar om livet!

En tragisk olycka, med dödlig utgång, som drabbade en kollegas kund denna vecka gav mig och övriga kollegor en ordentlig tankeställare. Det blev för en stund en väldigt lågmäld stämning på kontoret, vilket är otroligt sällsynt. Ett gäng hårt arbetande mäklare med sex dagars arbetsveckor, mycket kvälls- och helgarbete samt aningens för lite tid över för livet och dem man älskar, slogs av tanken att livet kan vara slut vilken sekund som helst. Man pratar om det nu och då, men tar det inte alltid hela vägen in i hjärtat och magen.

En tragisk olycka, med dödlig utgång, som drabbade en kollegas kund denna vecka gav mig och övriga kollegor en ordentlig tankeställare. Det blev för en stund en väldigt lågmäld stämning på kontoret, vilket är otroligt sällsynt. Ett gäng hårt arbetande mäklare med sex dagars arbetsveckor, mycket kvälls- och helgarbete samt aningens för lite tid över för livet och dem man älskar, slogs av tanken att livet kan vara slut vilken sekund som helst. Man pratar om det nu och då, men tar det inte alltid hela vägen in i hjärtat och magen. Vi har, vad vi vet, endast ett liv att förfoga över och som jag har skrivit förut anser jag att det är vår förbaskade skyldighet att göra vårt yttersta för att det ska bli så härligt som möjligt! Vi vet inte heller hur länge vi får finnas här bland våra nära och kära, så det är väl av yttersta vikt att leva idag – och inte sen. 

Jag bara älskar Dalai Lamas svar på frågan vad som förvånar honom mest och känner mig oerhört träffad av det. 

Hans svar – människan. ”Hon offrar hälsan för att tjäna pengar. Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som om hon aldrig skulle dö. Och så dör hon utan att ens någonsin ha levt…”

Denna helg ska jag ta mig en ordentlig funderare på hur jag ska frigöra mer kvalitetstid i mitt liv. Bland annat vore det trevligt att hinna läsa böcker, vilket jag inte lyckats med riktigt de senaste åren. Tränar med att läsa detta boktips jag fick av en vis kvinna. 

sites/default/files/FullSizeRender (39).jpg

En av uteplatserna som gud glömde har nu fått lite översyn, så nu bär det av till gymmet och jag hoppas för allt i världen att inte stänger tidigt idag, för det har de inte upplyst om på hemsidan! 

Ta hand om er och se till att få sitta och njuta lite i solstolen denna långhelg!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer