Kan man bli av med celluliter? JA, det kan man!

I huvudsak är det vi kvinnor som är drabbade, men även män kan få celluliter. Jag tror att de flesta vet hur celluliter, även så kallad apelsinhud, vet hur det ser ut, men alla vet kanske inte vad det egentligen är. I störst utsträckning drabbas överviktiga, men även smala personer kan ha celluliter. Övervikt eller inte – celluliter orskas av fettceller som trycker på blodkärlen vilket i sin tur orsakar sämre blodgenomströmning. Sämre blodgenomströmning orsakar vattenansamlingar, vilka tillsammans med de förstorade fettcellerna bildar gropar i huden.

I huvudsak är det vi kvinnor som är drabbade, men även män kan få celluliter. Jag tror att de flesta vet hur celluliter, även så kallad apelsinhud, vet hur det ser ut, men alla vet kanske inte vad det egentligen är. I störst utsträckning drabbas överviktiga, men även smala personer kan ha celluliter. Övervikt eller inte – celluliter orskas av fettceller som trycker på blodkärlen vilket i sin tur orsakar sämre blodgenomströmning. Sämre blodgenomströmning orsakar vattenansamlingar, vilka tillsammans med de förstorade fettcellerna bildar gropar i huden. Anledningen till att kvinnor får celluliter lättare än män är att de har tunnare hud och huvudorsaken till problemet är fel kost och brist på motion. 

Diverse krämer och andra mirakelkurer lovar att reducera celluliterna, men min peronliga övertygelse är att dessa inte fungerar över huvud taget. Fundera en stund på det jag skrev i stycket ovan och sedan på hur en kräm skulle kunna motverka problemet. För mig går inte den ekvationen ihop. Jag trodde länge att det faktiskt inte finns någon möjlighet att bli av med eller reducera celluliter, men så läste jag någonstans om att träning verkligen har en positiv effekt. Hur kan det fungera då?

sites/default/files/FullSizeRender (37).jpg

Ju mer man använder sina muskler desto fastare blir vävnaden i huden och desto mer fett förbränns och det säger ju sig självt att då underlättas blodgenomströmningen osv osv. Jag talar helt och hållet för egen del när jag säger att jag med säkerhet vet att detta är möjligt, då jag själv har gått ner några envisa kilon under det senaste 1,5 året och tränat mycket. Jag märker själv skillnad och även min kära mamma påpekade det senast i julas. Då hör till saken att jag inte varit överviktig, men en högre fettprocent än vad jag har idag. 

Kan det vara värt ett försök? 


No Comments Yet

Comments are closed

bbb