Rensa ditt mentala ogräs!

Har ni tänkt på att det är mkt lättare att ta itu med sådant som är roligt och lätt? Det som är lite jobbigt och speciellt om det är kopplat till att behöva ta itu med något som är obehagligt (en arg kund tex), det skjuter vi gärna på.

Har ni tänkt på att det är mkt lättare att ta itu med sådant som är roligt och lätt? Det som är lite jobbigt och speciellt om det är kopplat till att behöva ta itu med något som är obehagligt (en arg kund tex), det skjuter vi gärna på. Problemet när vi skjuter på det där jobbiga är att det ligger som ett mörkt orosmoln, eller som en orosklump i magen och bara växer ju längre tiden går. 

Under en av många lite för stressiga perioder satt jag ner med min dåvarande chef Kristian och diskuterade detta. Han tyckte att jag skulle se det som att jag rensade bort ogräset i min rabatt, då ogräset har en tendens att ta över och kväva de vackra planterade blommorna. När vi skojat om detta en mängd gånger räckte det med att vi tittade på varandra och låtsades plocka en maskros från huvudet för att den andra skulle förstå budskapet. 

Det var en kul liknelse som vi gjorde en rolig intern grej av, men som faktiskt har en riktigt vass innebörd. Jag har tänkt mycket på detta de senaste åren och med en hel del träning på att få saker gjorda i rätt ordning, blir stressen mycket mer hanterbar. Stress på hanterbar nivå får mig och många andra att jobba bättre och håller man undan maskrosorna blir stressen ännu mindre negativ. 

När jag sade upp mig för att byta kontor inom kedjan gav Kristian mig en tavla. Denna tavla sitter i mitt sovrum och påminner mig varje dag om att hålla efter min ”trädgård”. 

sites/default/files/FullSizeRender (34).jpg

No Comments Yet

Comments are closed

bbb