Tävla eller inte tävla, mål eller inte mål. Hur funkar du?

Efter att jag skrivit inlägget om målsättningar har jag både funderat en hel del och pratat runt med flera personer som tränar. Det jag fastnar för och som givetvis inte är någon nyhet, är att vi är så olika, triggas av så olika saker och behöver väldigt olika typer av lockbeten. 

Efter att jag skrivit inlägget om målsättningar har jag både funderat en hel del och pratat runt med flera personer som tränar. Det jag fastnar för och som givetvis inte är någon nyhet, är att vi är så olika, triggas av så olika saker och behöver väldigt olika typer av lockbeten. 

För en person kan det fullständigt räcka med att det är skönt att träna och man mår bra av det, medan en annan person behöver anmäla sig till lopp eller andra utmaningar för att komma igång och en tredje behöver visualisera någon annan form av mål. Tävling triggar ju många och eftersom jag själv är tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna, så glömmer jag bort att det finns människor som inte är det minsta intresserade av att tävla. Återigen handlar det om att hitta vad som triggar den enskilda personen. 

sites/default/files/IMG_5230.JPG

Viljan att tävla i allt kan verkligen gå för långt, både för egen del och för andra runtomkring. Är man en tävlingsmänniska så kan det bli rätt jobbigt för omgivningen om man ska vinna till varje pris och dessutom surnar till ordentligt om man inte lyckas. Hur som helst så har jag stött på ett par stycken som säger ’nä, jag har inget mål direkt utan tränar för att må bra’. Wow, tänker jag! Hur lyckas man hitta dragkraften då? Har man väl kommit upp på banan och gjort träningen till en vana, ja då är det plättlätt. I det läget behöver man inte leta motivation eller överlägga med sig själv om det verkligen är tid att gå till gymmet just nu när jag är så trött, har så mycket tvätt hemma, eller vad det nu kan vara. Men att ta sig till det läget utan uppsatta mål är något jag måste ta reda på hur dessa personer gör. Jag tror jag har hittat en försökskanin som ska pumpas på sådan info framöver. Återkommer i frågan. 

Idag har jag återigen suttit på kurs hela dagen. Två väldigt inspirerande och utvecklande kursdagar har spenderats och i morgon är det dags att återvända helt fulladdad med ny energi och nya tillvägagångssätt till kontoret och kundmöten lite här och där. Avslutade dessa två kursdagar med ett kul och minst sagt välbehövligt PT-pass med Farid/Forever Fitness. Har sedan söndagspasset haft rätt ordentlig och härlig träningsvärk i baksida lår, rumpa och mage och efter dagens pass misstänker jag att armar och rygg kommer kännas av. Finns det något härligare än ordentlig träningsvärk? 

sites/default/files/FullSizeRender (30).jpg

Fick just mitt träningsschema från Farid och det ska bli riktigt kul med ett nytt upplägg. Har kört mitt nuvarande upplägg, men variterat övningarna under 1,5 års tid, så det är verkligen på tiden med förändring. I morgon blir det dock jogging.

No Comments Yet

Comments are closed