Hur hinner man med?

Idag hade vi fint besök på kontoret av en ung tjej som jag brukar använda som hjälp på mina visningar. Hon är dessutom en väldigt nära vän till min tidigare PT och därmed halkade samtalsämnet in på just träning (jag var oskyldig denna gång). När denna unga tjej säger något i stil med “jag förstår inte hur man har tid” blir det knäpptyst bland mina kollegor i lunchrummet. Jag är kanske inte personen som har jättestor förståelse för just den frågan och det är bekant sedan tidigare bland kollegorna, så nu sitter de med spänning och väntar på hur detta ska bemötas. Lite underhållande!

Idag hade vi fint besök på kontoret av en ung tjej som jag brukar använda som hjälp på mina visningar. Hon är dessutom en väldigt nära vän till min tidigare PT och därmed halkade samtalsämnet in på just träning (jag var oskyldig denna gång). När denna unga tjej säger något i stil med “jag förstår inte hur man har tid” blir det knäpptyst bland mina kollegor i lunchrummet. Jag är kanske inte personen som har jättestor förståelse för just den frågan och det är bekant sedan tidigare bland kollegorna, så nu sitter de med spänning och väntar på hur detta ska bemötas. Lite underhållande! Var och en bestämmer över sin egen tid och vill man ta till ursäkten att man inte har tid, så har man ju själv gjort det valet. Jag brukar slänga ur mig den gamla klassikern “tar du dig inte tid för träning idag så får du ta dig tid att vara sjuk längre fram”. Jättepräktigt och bra och man skulle kunna tro att jag själv aldrig har skyllt på det där med tid, men det har jag faktiskt gjort väldigt många gånger förr. Jag har skyllt på vädret. Jag har skyllt på orken. Jag har skyllt på lusten. 

sites/default/files/FullSizeRender (18).jpg

Men har “man” tid då? Nej jag har det inte. Precis som så många andra. Men i mitt fall så har jag inte tid att titta på TV. Jag har nästan helt prioriterat bort TV-tittandet. Jag har som mål att gå och lägga mig och se tionyheterna på fyran varje kväll och lyckas ganska ofta med det. Slår ofta på TVn i sovrummet när jag vaknar på morgonen och ser nyheterna innan jag går upp. That’s it! Min tvättkorg är just nu kräk-full med lakan och handdukar. Min stryktvätt är också en morrande stor hög, så nej jag hinner inte riktigt heller med. Men jag gör mina prioriteringar och du gör dina. Här är det ju viktigt att vi respekterar varandras prioriteringar och nu vet jag att ni som läser detta och känner mig väl tycker att jag just skrev något som jag inte riktigt lever upp till själv. Sant! Jag är lite för övertänd när det kommer till hälsa, kost och träning och tror någonstans att jag har fått i uppdrag att frälsa alla mina medmänniskor med hjälp av detta. Men kvällens budskap är att DU gör DINA val och prioriteringar. Väljer du TVn eller att ha det perfekt hemma – fine. 

Ikväll regnar det här i södra Stockholm, men jag har planerat för powerwalk så så får det bli. Ha en skön måndagsvkäll!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer