Tack och hej för mig!

Ja, lite vemodigt är det allt! Kastade mig in i bloggandet här med hull och hår, huvudstupa, eller gick all in – hur man nu vill uttrycka det. Det har varit otroligt givande, roligt, inspirerande, utmanande och även krävande. Man ska blogga varje dag och det är roligt plus att jag har massor kvar att säga, men jag måste tänka på min egen hälsa i allra första hand. 

 

Ekorrhjul eller hamsterhjul? Om att springa för snabbt…

Det är så lätt att springa på i det vi brukar kalla för ekorrhjulet (men som en vän till mig påpekade så springer ju inte ekorrar i hjul, men hamstrar…) helt fartblinda och med blicken i sikte någonstans långt borta i horisonten. Där borta någonstans kommer det bli lugnare/bättre/lättare/härligare, ja vad det nu kan vara som vi ser där borta. Jag är själv expert på detta.

Men hallå, vadå träna och röka?

Wow vilka varma, soliga och härliga dagar vi har just nu! Försöker att njuta av varje liten sekund jag får till utomhus och åkte faktiskt hem och jobbade på min lilla uteplats (ja, jag har alltså en stor också) efter eftermiddagens visning. Otroligt mysigt istället för att sitta sent på kontoret en sådan här dag!

sites/default/files/IMG_5822.JPG

Härlig start på dagen!

I morse började jag dagen med en powerwalk innan frukost. Stegade ut vid 06.45 i härliga solskenet och fågelkvitter. Helt underbart! Hade kundmöte kl 9 på kontoret, så hann inte gå mer än 45 min, men det räcker ändå för att sätta prägeln på resten av dagen! Man blir glad av det fina vädret, får upp pulsen och sedan den friska luften på köpet. Blir det då, som idag, att arbetsdagen drar ut för sent så gympasset får flyttas till i morgon – ja, då blev det åtminstone någon motion. 

Koll på läget igen

Ny, härlig vecka och med sommarväder dessutom! Kollen på läget börjar komma tillbaka och jag känner att jag hinner med livet utanför jobbet igen, så skönt. Hade visningar ikväll och trampade sedan på gaspedalen för att åka på en visning av ett parhus som jag var lite sugen på. Ett av de absolut viktigaste kriterierna, kvällssolen, uppfylldes inte och jag bestämde mig för att inte gå vidare med det. 

Till min mamma <3

Många har idag meddelat att deras mamma är världens bästa och jag blir helt förbryllad! Den platsen är ju upptagen – av MIN mamma!! Hon är den varmaste, tålmodigaste, mest generösa och kärleksfulla personen jag känner. Älskade finaste mamma, vad hade jag varit utan dig? Hur skulle jag tagit mig igenom tuffa tonår, graviditeter och barnuppfostran, skilsmässa och utbrändhet eller ens den allra vanligaste vardagen utan dig? Nej ingen kan få mig att tro att någon annan mamma än just du skulle vara världens bästa! 

Ska vi verkligen dricka mjölk och är det var i den?

Inget av mina barn dricker mjölk och det är något som bekymrar mig, framför allt när det gäller sonen som knappt äter andra mjölkprodukter heller. Ska han få i sig mjölk är det via typisk socker-yoghurt, pannkakor eller drickchoklad. Inget av dessa är speciellt nyttigt, men ost på frukostmackan kan vi få till ibland.

Ska DU äta DET DÄR?!?!

Intressant är det med reaktioner och kommentarer kring vad jag äter och inte äter. Jag gillar ju att äta nyttigt och hälsosamt och visst, jag pratar en hel del om det dessutom då det är ett ämne jag brinner för. Jag väljer att äta nyttigt stor del av min tid, men även jag tycker att det är gott med godis, fikabröd, glass och junkfood ibland. Det händer att jag bestämmer mig för att äta sådana saker och nästan alltid anser sig någon i min närhet behöva kommentera det då. “Ska DU äta DET DÄR?”, “Va, vad äter DU?” eller “Går det där verkligen ihop med din diet?”.

Morgonträning och kvällsjippo!

I morse bar det av till gymmet igen för ett ryggpass. “Skönt att få det gjort” passar idag, då eftermiddag och kväll går åt till aktiviteter med jobb- och bankkollegor. Ut i regnet för att åka kommunalt in till stan och roa oss med samarbetsövningar och efterföljande middag. 

Latsdrag, skivstångsrodd och annan dragövning i kabel. Att kvinnor ska ha lena och mjuka händer får man på något sätt strunta i om man vill bli stark. Valkarna är ett faktum! Försökte få med dem på bild här, men lyckades sådär…