Sötpotatissoppa

Under hösten 2016 har min kost  förändrats mer och mer, till vegetarisk mat. Det kan bero på yttre påverkan, det är ju lite trendigt just nu att äta mindre kött. Det kan också bero på inspiration från nära och kära som kommer med tips och själva lagar god vegetarisk mat. Det beror tyvärr inte på en blödig sida hos mig att tänka på djurns väl, även om jag kanske önskade att jag var lite mer förstående på den fronten. Nu kommer i alla fall mitt senaste experiment i köket.

Under hösten 2016 har min kost  förändrats mer och mer, till vegetarisk mat. Det kan bero på yttre påverkan, det är ju lite trendigt just nu att äta mindre kött. Det kan också bero på inspiration från nära och kära som kommer med tips och själva lagar god vegetarisk mat. Det beror tyvärr inte på en blödig sida hos mig att tänka på djurns väl, även om jag kanske önskade att jag var lite mer förstående på den fronten. Nu kommer i alla fall mitt senaste experiment i köket. Jag ska egentligen inte ta åt mig äran, jag beställde rätten och bidrog litegrann men det var egentligen inte jag som stod för magin i köket. Åt den gjorde jag i alla fall med god aptit så nu kommer här tipset! Sötpotatissoppa:

400 gram sötpotatis

2 gula lökar

2-3 vitlöksklyftor (efter behag)

2 röd chilli (efter behag, den blir rätt stark om man har i båda)

3 matskedar grönsaksfond 

7 dl vatten

1 burk kokta vita bönor

Skal och saft från 1 lime

2, 5 dl matlagningsgrädde

Skala och hacka potatis lök och vitlök. Kärna ut och hacka chilin. Fräs lök och vitlök i smör & rapsolja. Tillsätt potatis, chili, fond, vatten och grädde. Låt soppan kocka i 15 min, spola och rör sen ner bönorna, limeskalet och limesaften, mixa sen grovt.

Servera med tortillachips (ostsmak är supergott) avokado och massor av koriander, typ en kruka på två personer.

– Det här är utan tvekan den godaste soppan jag någonsin ätit!

No Comments Yet

Comments are closed