När du och kroppen vill olika saker

Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig. När du planerat och tänkt till hur veckans träning ska se ut, vilka pass på vilken dag och när det är vilodag osv. 

Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig. När du planerat och tänkt till hur veckans träning ska se ut, vilka pass på vilken dag och när det är vilodag osv. 

Jag hade en sån dag häromdagen, när jag hade planerat att jag skulle köra ett tungt styrkepass, men kroppen sa verkligen ifrån att den bara ville sova. Jag brukar normalt sett pressa mig, hålla mig vaken, försöka träna ändå och ta igen det under nattens sömn. Men den här gången gick det inte, jag kom hem från jobbet och låg och hade frossa för att jag var så trött. Jag somnade på 5 minuter när jag släppt alla prestationsinriktade tankar och sov i en timme, sen vaknade jag, med ny energi och gick en kvällspromenad istället, fantastiskt skönt! 

Ibland måste man helt enkelt lyssna på kroppen, ställa om sig och tänka om. Det är oftast min inställning som får sig en törn när jag inte orkar, jag hade ju BESTÄMT att jag skulle träna, då blir jag besviken på mig själv om jag inte orkar. Jag tror att jag måste öva mig mer på det här med att planera om i träningsschemat. Idag är jag singel, jag har inget som stör min nattssömn och jag styr helt min egen vardag. Jag har ingen och inget att anpassa mig efter förutom mig själv. Nu kan jag alltså lägga in 2 pass om dagen, jag kan promenera i flera timmar om jag vill. Det finns inget som hindrar mig från att lägga väldigt mycket tid varje dag på mig själv och min fysik. Jag blir riktigt upprörd när någon kommer och skakar om i mina rutiner, och ogillar verkligen när jag måste anpassa mig. Det är ju som ni förstår inte hållbart i framtiden, så jag kommer nog få lära mig den hårda vägen. Men poängen är, lyssna på kroppen, its the only one you have! 

Bilderna är från i helgen när jag var i Örebro, där jag följde med en tjejkompis på sminkkurs. Efterråt skulle tjejerna gå ut, och jag kände att jag inte hade lust. Så jag tog mitt nysminkade fejs och gick till gymmet med min storebror istället. Där lekte vi i två timmar och testade massa roliga övningar, men jag har aldrig varit så välsminkad på ett gym förrut. 

 

No Comments Yet

Comments are closed