Moskva Marathon-förberedelser

Ikväll reser jag till Moskva för att springa marathon på söndag.

Ikväll reser jag till Moskva för att springa marathon på söndag.

Det känns minst sagt märkligt. Jag har haft så mycket på jobbet att jag knappt hunnit reflektera att det redan är dags! Men nu ska det ändå bli väldigt spännande. Jag kan säga, om någon annan får för sig att springa utanför EU, att det här har varit en minst sagt knölig process. Det har varit ett jäkla meckande med visum, läkarintyg och olika papper hit och dit. Det är ju ganska ironiskt att jag och min bror, som också springer med mig, betalar och anstränger oss så här mycket för något som är så pass jobbigt och smärtsamt som ett marathon faktiskt är. Nu är vi dock klara med allt, incheckade, alla papper i ordning och nu ska vi bara ta oss dit och göra det vi faktiskt reser iväg för, att springa. 

Förberedelser – Jag har, nu känner jag mig nästan lite fånig, packat med mig havregryn, ako-kola och magnesium. Jag är ju glutenintollerant och det västa som skulle kunna hända mig är att jag får i mig gluten dagarna före loppet. Vi behöver inte gå in på konsekvenserna men jag tar med mig havregryn så att jag får i mig ordentligt med kolhydrater om de nu inte serverar bra glutenfria alternativ i Ryssland. Havregryn finns säkert där, men OM jag inte hittar det så behöver jag inte bekymra mig för det. Ako-kola ska jag ha med mig när jag springer, det räddade mig sist och kommer behövas även under detta lopp. Vad mer har jag gjort….alla kläder är såklart utprovade, från underkläder, strumpor till jacka. Det ska ösregna hela helgen och vara mellan 4-11 grader på söndag, vilket har både sina för- och nackdelar. 

Jag känner mig inte riktigt i den toppformen jag vill vara i, men jag insåg för några veckor sedan att jag helt enkelt inte haft motivationen och energin den här gången. Jag tror inte jag slår in förra tid på 3.54 men jag hoppas såklart jag gör det. Jag längtar ändå efter känslan jag, förhoppningvis, kommer känna på söndag klockan 13-14, adrenalinkicken är otrolig! Jag har vilat hela veckan, försökt äta mer än vanligt och från imorgon ska jag ladda upp ordentligt och dricka betydligt mer. Wish me luck!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer