Det här händer om du inte äter efter träningen

Jag har nyligen börjat på ett nytt jobb vilket betyder att jag jobbar ganska långa dagar då jag försöker lära mig mycket under kort tid. Något jag dock inte tummar på är min träning. Om det är något jag alltid ser till att planera in är det att träna. Det är för mig nyckeln till att orka jobba 10-12 timmar på en dag. Något som är lätt att glömma då är att äta ordentligt. Jag försöker att alltid äta frukost, lunch och middag samt ett mellanmål.

Jag har nyligen börjat på ett nytt jobb vilket betyder att jag jobbar ganska långa dagar då jag försöker lära mig mycket under kort tid. Något jag dock inte tummar på är min träning. Om det är något jag alltid ser till att planera in är det att träna. Det är för mig nyckeln till att orka jobba 10-12 timmar på en dag. Något som är lätt att glömma då är att äta ordentligt. Jag försöker att alltid äta frukost, lunch och middag samt ett mellanmål. Oftast tränar jag efter jobbet och äter alltså något vid 5-tiden före träningen för att sedan äta middag när jag kommer hem. Om jag däremot äter middag först och tränar efter är det viktigt att komma ihåg att äta efter träningen. 

När du tränar förbrukar du den energi och den mat kroppen lagrat under dagen och efter träning är blodsockernivåerna väldigt låga vilket betyder att kroppen bryter ner muskler för att komma åt energi. För att förhindra att musklerna bryts ner och istället börjar byggas upp måste vi få i oss näring och energi i form av mat. Muskler är det som tar mest energi i människokroppen vilket betyder att ju mer muskler du har, desto fler kalorier förbränner du. Därför är det viktigt att få i sig mat efter träningen så att muskler inte bryts ner, utan byggs upp. 

Många tjejer verkar tro att de förstör resultatet av sin träning om de äter efteråt, men egentligen är det precis tvärtom. Om du inte äter efter träningen så bryter du ner kroppen istället för att bygga upp den och förstör träningsresultatet. Mat och vila bygger upp kroppen efter att träningen brutit ner den, att äta efter träning är alltså väldigt viktigt, glöm inte det!

Har man lite tid kan man köpa en smoothie att äta på språng före eller efter träningen!

sites/default/files/IMG_7893_2_0.JPG

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer