Känner du dig ful vissa dagar? Det kan du ändra på…

Vissa dagar känner man sig snyggare än andra dagar, trots att inget egentligen ändrats med utseendet. Att känna sig snygg är ju egentligen en känsla, inte något som har med hur du faktiskt ser ut för stunden att göra. Vissa dagar kan man ju känna sig helt fantastisk trots att spegeln visar mörka ringa under ögonen och otvättat hår, samtidigt som du ibland vaknar och känner dig hemsk, men du ser ut precis som alla andra dagar när du ser dig i spegeln. Snygghet sitter med andra ord mer i ens eget huvud än i själva dagsformen.

Vissa dagar känner man sig snyggare än andra dagar, trots att inget egentligen ändrats med utseendet. Att känna sig snygg är ju egentligen en känsla, inte något som har med hur du faktiskt ser ut för stunden att göra. Vissa dagar kan man ju känna sig helt fantastisk trots att spegeln visar mörka ringa under ögonen och otvättat hår, samtidigt som du ibland vaknar och känner dig hemsk, men du ser ut precis som alla andra dagar när du ser dig i spegeln. Snygghet sitter med andra ord mer i ens eget huvud än i själva dagsformen. Hur kan man göra för att känna sig snygg en dag då det känns som ett hopplöst fall som tittar tillbaks från badrummsspegeln? 

Ett tips är att le, först och främst ser en glad person alltid bättre ut än en sur. dessutom har hjärnan en koppling och etablerade vanor mellan leendet och må bra-känslor vilket betyder att om du ler eller skrattar med vilje kommer den glada energin sprida sig i kroppen och du känner dig bättre. 

Problemet är oftast din egen självkänsla och sitter egentligen inte i hur du ser ut. Varje gång du tänker något om dig själv, positivt eller negativt förstärker du den egna känslan om dig själv och det blir en del av din självbild. Med andra ord, tänker du negativa tankar om dig själv blir det en ”sanning” för dig själv och du börjar tro på dem. Tänker du däremot positiva tankar om dig själv så påverkar du din självbild positivt. Komplex är med andra ord en tankefälla och något du själv hittat på. Glädjande nog kan vi styra om våra tankar. Tankarna är inte du och du kan byta de negativa tankarna mot positiva.

Positivt tänkande är minst lika starkt som negativt och påverkar självbilden, titta alltså på dig själv när det känns förjävligt och uppmärksamma först och främst att du tänker negativt. Istället för att tänka ”urs vad jag ser hemsk ut idag”, distansiera dig själv från tanken och tänk ”nu tänkte jag att jag ser hemsk ut” och upprepa istället ”jag är fin och bra precis som jag är” för dig själv. En tanke är bara en tanke och du styr själv dina tankar. Och viktigast av allt, hur VILL du se på dig själv? Vill du tycka att du är vacker, upprepa då det för dig själv. Du styr själv din självbild och gillar du inte dig själv är det hög tid att du ändrar på det! 

sites/default/files/IMG_9469.jpgFler bilder på Instagram: isabellebordier

No Comments Yet

Comments are closed