Tips på hur du drar ner på sockret

Visste du att mat som innehåller mycket tillsatt socker oftast har väldigt lågt näringsvärde? Socker gör dessutom att du oftast får i dig mer energi än du gör av med.

Visste du att mat som innehåller mycket tillsatt socker oftast har väldigt lågt näringsvärde? Socker gör dessutom att du oftast får i dig mer energi än du gör av med.

Väldigt många i dagens samhälle skulle behöva dra ner på på sockret, men eftersom det är tillsatt socker i väldigt många livsmedel som många inte ens är medvetna om finns det mycket okunskap i ämnet. Det mesta tillsatta sockret vi får i oss kommer absolut från mat och dryck vi är medvetna om som läsk, godis, glass bullar kakor osv. Men det finns tillsatt socker i väldigt många produkter som vi inte tänker på som speciellt söta.

Bröd exempelvis. Läs innehållsförteckningen på ditt bröd hemma, hur mycket socker innehåller det? Fryst kyckling, samma där, för att öka vikten sprutas en vatten och sockerblandning i många billigare märken. Om din yoghurt inte är naturell innehåller den förmodligen mycket tillsatt socker. För att bli medveten om vad man äter är det viktigt att faktiskt läsa innehållsförteckningen och ta reda på vad det vi äter innehåller. Eftersom socker höjer energiintaget så pass mycket är det väldigt lätt att få i sig fler kalorier än vi gör av med om man äter tillsatt socker.

Ett lätt sätt att dra ner på sockret är att välja Nyckelhålsmärkta flingor, bröd eller musli. De produkterna innehåller mindre socker än de som inte tillåts Nyckelhålsmärkas. och tänk på att när socker står högt upp på innehållsförteckningen innehåller produkten mycket socker.

 

 

 

 


sites/default/files/ladda ned.jpg

 

No Comments Yet

Comments are closed