Alkohol

Varför behöver människor dricka alkohol för att slappna av och kunna umgås i sociala sammanhang? Är det inte konstigt att många gillar när sinnena och verkligheten suddas ut som en effekt av alkohol?

Varför behöver människor dricka alkohol för att slappna av och kunna umgås i sociala sammanhang? Är det inte konstigt att många gillar när sinnena och verkligheten suddas ut som en effekt av alkohol?

Jag är inte nykterist, och jag kommer aldrig kalla mig själv nykterist, men för många förknippas helger per automatik med alkohol, och den trenden gillar inte jag. Att alkoholen har blivit något som kopplas samman med att vara ner en fredagskväll tycker jag säger en del om oss och vårt välmående. Och att många gillar att släppa hämningar och glida in i en luddigare verklighet, varför är det så?  Borde vi inte vara lyckliga utan att behöva bedövning och något som gör våra sinnen oskarpa? 

Personligen avstår jag i perioder helt från alkohol. Det beror på flera anledningar. Nummer ett är träningsmålen, jag vill inte att fylla och bakfylla ska försämra allt mitt slit med löpning och styrketräning. Det är helt klart inte värt det.

Nummer två är ångest. Jag får sån otrolig bakfylleångest dagen efter så att jag inte tycker att en kvälls festligheter ska sitta i och få mig att må dåligt i flera dagar efteråt. Det är inte alls värt det.

Nummer tre är tiden. Gemene man arbetar fem dagar och är ledig två varje vecka. Ska jag då lägga några timmar en kväll på att bli full och få en luddig kväll som jag förmodligen inte minns till fullo för att sedan må skitdåligt i en eller två dagar efteråt där jag inte orkar göra någonting? Det är definitivt inte värt det! Och, vi lever förmodligen bara en gång och det är så mycket jag vill hinna med och uppleva, ska jag slänga bort två dagar på att må dåligt då för att uppleva några timmar där jag dels inte kan tänka klart, och dels inte ens kommer komma ihåg om några veckor? Glöm det!

En annan sak jag stör mig på är att alla sammankomster med både vänner och familj ska präglas av alkohol. Varför måste det absolut supas på julafton? Varför måste nubben vara en självklarhet på midsommar och varför ska middagar per automatik innebära mängder med vin? Jag skiter fullständigt i om jag låter torr och tråkig när jag säger det här men det dricks åt hellvette för mycket alkohol. Framförallt kommer jag när jag får barn i framtiden ha alkoholfria högtider. Nubbe kommer inte vara en del av mina julaftnar, möjligen öl eller vin till maten. Min åsikt är att barn och sprit inte hör hemma vid samma bord. Att sitta full och gapa när det sitter små barn som inte förstår varför mamma eller pappa är så konstiga tycker jag är sjukt. Mina föräldrar är absolut inga alkoholister och har inte på något sätt påverkat mig att känna såhär ska väl tilläggas. 
sites/default/files/images_1.jpg

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer