Naturligt skönhetsideal

Igår gjorde jag och några tjejjer till en kul grej för Sporthälsa, det är bikinimode i nästa nummer, och eftersom jag bloggar för Sporthälsa och löptränar med redaktionen ställde jag upp för att fota bikinimodet. Fotograferingen blev en ny punkt på min livslista, eller bucketlist som jag skrev om igår. Jag kunde inte tänka mig något läskigare än att ställa upp i en bikiniplåtning, alltså var jag tvungen att göra det.

Igår gjorde jag och några tjejjer till en kul grej för Sporthälsa, det är bikinimode i nästa nummer, och eftersom jag bloggar för Sporthälsa och löptränar med redaktionen ställde jag upp för att fota bikinimodet. Fotograferingen blev en ny punkt på min livslista, eller bucketlist som jag skrev om igår. Jag kunde inte tänka mig något läskigare än att ställa upp i en bikiniplåtning, alltså var jag tvungen att göra det. Jag tror inte ens jag kommer våga titta i nummret, haha! Det beror inte så mycket på självförtroende eller självkänsla, men jag ser inte mig själv som ”modell-typen”. Jag ser mig själv som en klok, stark och smart tjej, jag vill inte bli bedömd för hur jag ser ut. 

En annan anledning till att jag ställde upp är för att jag själv anser att jag är en väldigt naturlig tjej, jag tränar, äter normalt och försöker att vara så sund jag kan. Jag är absolut inte emot att göra ingrepp eller botoxa sig, jag tycker alla får göra precis som de vill. Men jag jobbar väldigt mycket med min självkänsla, och för mig handlar självkänsla om att tycka om mig som jag är, vilket även handlar om acceptans för hur jag ser ut. Och jag tror att det här är något som unga tjejer behöver få lära sig, att vara nöjda med sig själva som de är och inte att ”fixa till” om man känner sig missnöjd med något. Därför ställde jag upp på den här fotograferingen, dels för att det är nyttigt för mig att våga mig utanför min egen comfortzone, och dels för att jag anser att det är viktigt att visa upp ett naturligare yttre med sunda värderingar för vad yta innebär. Som sagt, jag kanske gör en det enda eller andra i framtiden, men just nu känner jag att för att stärka min självkänsla behöver jag leva som jag lär och acceptera den jag är. 

sites/default/files/fotoshoot collage_0.jpg

No Comments Yet

Comments are closed