Livsinställning

Jag tänkte gå in på det här med livsinställning. Och hur både humör och inställnings smittar av sig på andra. 

Jag tänkte gå in på det här med livsinställning. Och hur både humör och inställnings smittar av sig på andra. 

Jag tycker sällan att jag träffar sura och griniga människor. Men generellt så upplever jag att många inte verkar hålla med mig om att de flesta är trevliga, vill dig väl och bemöter dig med en bra attityd. Jag tror att är man själv sur och grinig så smittar det av sig på omgivningen. Är du däremot glad, trevlig och bemöter alla med ett leende så får du samma bemötande tillbaks. Om jag vaknar en morgon och är sur och grinig och tycker att allt går emot mig brukar hela dagen bli dålig, vilket förmodligen beror på at jag är sur och grinig, inte på att världen ändrats äver en natt. Med andra ord, om du bemöter alla med ett leende och en trevlig attityd kommer du med största säkerhet få ett leende och en trevlig attityd tillbaks. Mycket handlar om inställning, jag vill se livet från en ljus sida, ha en positiv inställning och även bli bemött av andra med ett leende. Alltså väljer jag att vara positiv, för det är ett val. Du kan välja att vara sur, eller att vara glad. 

När du ler skickas signaler till hjärnan så att le mer kan faktiskt få dig att känna dig gladare. Ibland undrar jag om människor generellt gillar att gnälla. Att det känns skönt att få klaga och ordbajsa ur sig allt som händer och se saker ur ett negativt perspektiv istället för ett positivt. Dessutom smittar gnäll och negativa attityder av sig och det är ju inte trevligt att sprida dålig stämning, så gnäll mindre och le mer! 

Jag är allergisk mot gnäll och negativa människor, men de tycker oftast att jag är jobbig för att jag är så positiv så vi möts sällan. 
sites/default/files/13015576_10153395947051262_2694387538711179880_n.jpg

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer