Att skapa glädje och lycka

Glädje är en positiv känsla som uppstår när vi är roade eller känner oss lyckliga. Glädje är också ett tillstånd som uppstår när vi känner oss tillfredsställda. Lycka då? Lycka är lite svårare då det är en känsla av varaktigt välbehag. Vad är det som skapar lycka i människors liv? Lycka har ingenting med materiell glädje att göra.

Glädje är en positiv känsla som uppstår när vi är roade eller känner oss lyckliga. Glädje är också ett tillstånd som uppstår när vi känner oss tillfredsställda. Lycka då? Lycka är lite svårare då det är en känsla av varaktigt välbehag. Vad är det som skapar lycka i människors liv? Lycka har ingenting med materiell glädje att göra. Lycka är ett belöningssystem där vi belönar att våra behov i det dagliga livet tillgodoses.  

Lycka har som sagt inget med materiell status eller saker att göra. Något som däremot kan få oss att känna lycka är personlig status, respekt eller att ha ett fördelaktigt utseende. En rolig detalj i dagens forskning om lycka är att många tror sig vara lyckligare än de flesta andra. 

Några känslotillstånd som identifierar lycka är sinnesro, glädje, njutning eller välbehag. En viktig sak att tänka på är att lycka är att uppskatta och känna att livet har ett värde och är meningsfullt. Även om något jobbigt händer kan man ändå känna lycka om livet känns värdefullt och meningsfullt. 

Att vara lycklig har ingenting med pengar eller saker att göra. Lycka är något man finner inom sig själv, genom att känna sig nöjd med den man är. Att vara hoppfull och kunna se möjligheter istället för nackdelar med livet. Trots alla möjligheter är vi olyckligare idag än vi någonsin varit för att vi lever i ett överflödssamhälle där allt vi behöver finns. Därför är det ännu viktigare att hitta vad som påverkar vår egen lycka. Dalai Lama skriver att om man kan vara nöjd med sig själv och det man presterar kan man hitta lyckan. En annan sak som påverkar vår lycka är våra val, att vi själva kan välja. 
Så sammanfattningsvis bör du göra dina egna livsval, jobba med din självkänsla och älska dig själv och var nöjd med dina prestationer!

En av mina nycklar till lycka är endorfiner, alltså träning. Kom på vad som gör dig lycklig och gör mer av det!
sites/default/files/12910520_10153356748746262_861755228_n_0.jpg

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer