Löften om träning

Tycker du att det är svårt att komma igång med träningen? Många börjar träna efter nyårsafton, nyårslöftarna eller i maj, inför beachen, eller bara lovar sig själva att ta tag i träningen under semestern. Ett annat bra löfte är ”på måndag” eller ”nästa månad”. Nu är det april, solen börjar göra sig påmind och många börjar nog känna lite ångest inför badsäsongen och att visa sig i badkläder.

Tycker du att det är svårt att komma igång med träningen? Många börjar träna efter nyårsafton, nyårslöftarna eller i maj, inför beachen, eller bara lovar sig själva att ta tag i träningen under semestern. Ett annat bra löfte är ”på måndag” eller ”nästa månad”. Nu är det april, solen börjar göra sig påmind och många börjar nog känna lite ångest inför badsäsongen och att visa sig i badkläder. Den typiska “börja träna inför beach-2016”. 


Att hela tiden skjuta upp början på något man hoppas ska bli en livsstilsförändring kan i sig skapa stress och press. Det är dessutom att ställa för höga krav på sig själv om man aldrig lyckas förverkliga dem. Jag vet att jag tjatar om mål, men för att nå dit man vill behöver de flesta ha mål, greppbara mål som känns möjliga att nå. Lova inte dig själv att du ska utföra någonting eller gå ner 5 kg om du inte faktiskt tänker göra det, annars kommer det kännas som att du sviker dig själv, du misslyckas och känner dig som en förlorare. Om du sätter ett får långsiktigt mål eller har för höga krav på sig själv är det snarare besvikelse och misslyckande som kommer uppstå. Börja med små steg för att nå de långsiktiga målen. Med små medel kan du göra väldigt stora förändringar på sikt, inte bara med träning utan i de flesta fall i livet. Kortsiktiga mål motiverar sällan i det långa loppet och gör oftast att man tappar inspirationen när man nått målet. Dessutom kommer inte ett kortsiktigt mål som att bli snygg på stranden göra någon skillnad i längden om du inte faktiskt fortsätter träna eller äta bra efter sommaren. Träna för att må bra, känn dig fantastisk när du uppnår dina resultat och sträva efter en långsiktigt hälsosam livsstil istället för att gå ner några kilo inför sommaren! Känslan av att trivas med sig själv inte bara på sommaren utan året runt är ändå mer oslagbar än att lyckas tappa några kilo inför beach-säsongen! 

Uteträning kan vara det bästa som finns, häs är jag på takterassen i Marbella. 
sites/default/files/IMG_6851.JPG

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer