Att tänka bra saker om sig själv

Självkritik, finns det något elakare egentligen? Du har en kropp, två ben, två armar, ett huvud och alla organ inne i kroppen. Du kommer med största sannolikhet bara få en kropp, hur kommer det sig då att så många är missnöjda med den? Kroppen är ju det mest fantastiska vi har, det finns ingenting i hela världen som kan ersätta den och ändå plågar många sig själva med elaka tankar om det egna jaget. Jag är inte tillräckligt snygg, tillräckligt smal och inte tillräckligt bra. Jag presterar inte tillräckligt och är inte tillräckligt duktig.

Självkritik, finns det något elakare egentligen? Du har en kropp, två ben, två armar, ett huvud och alla organ inne i kroppen. Du kommer med största sannolikhet bara få en kropp, hur kommer det sig då att så många är missnöjda med den? Kroppen är ju det mest fantastiska vi har, det finns ingenting i hela världen som kan ersätta den och ändå plågar många sig själva med elaka tankar om det egna jaget. Jag är inte tillräckligt snygg, tillräckligt smal och inte tillräckligt bra. Jag presterar inte tillräckligt och är inte tillräckligt duktig. Det vi egentligen borde göra är att vara vår egna bästa vän. Hur bemöter du någon du älskar, ser upp till och beundrar? Inte går du väl runt och säger, du borde banta, tänka lite mer på vad du äter och prestera bättre på jobbet. Du är inte alls speciellt snygg och borde tänka lite mer på hur du beter dig. Så varför säger vi såna saker till oss själva? Stå en stund framför spegeln varje dag, titta på dig själv och säg högt, jag är inte bara vacker, fantastiskt och duktig utan jag är bra precis som jag är och klarar allt jag tar mig för. Även om du kommer känna dig urlöjlig första gången så kommer du varje gång känna att det är lite mer sant. Det kallas för affirmation och alla borde ha en egen som jobbar med och förstärker självkänslan. För självkänslan är något man behöver arbeta aktivt med och är en viktigt grundpelare hos alla människor. Om du inte tycker om dig själv kommer du ha svårt att tro att någon annan kan göra det till 100%. 

Jag tränar inte bara aktivt på att stå på händer utan jag arbetar med min självkänsla hela tiden! Fler bilder på instagram:isabellebordier
sites/default/files/ja_0.jpg

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer