Rädsla med mål

Många människor är rädda för att sätta upp mål för att de är rädda för att de inte ska klara dem. Att målen blir en för stor press och att det känns som om tröskeln är för hög och målet för långt borta. Då har man satt ett för högt mål eller ett för långsiktigt mål utan delmål. Jag har också en tendens att sätta för långsiktiga mål och sen känner jag att jag inte kommer framåt. En annan aspekt är om man får en dipp i planen, det kan handla om stress eller att man blir sjuk och att det stör planeringen.

Många människor är rädda för att sätta upp mål för att de är rädda för att de inte ska klara dem. Att målen blir en för stor press och att det känns som om tröskeln är för hög och målet för långt borta. Då har man satt ett för högt mål eller ett för långsiktigt mål utan delmål. Jag har också en tendens att sätta för långsiktiga mål och sen känner jag att jag inte kommer framåt. En annan aspekt är om man får en dipp i planen, det kan handla om stress eller att man blir sjuk och att det stör planeringen. Det är precis vad som hänt mig, först krånglade min fot i drygt en vecka och nu har jag varit hängig i ett par dagar och inte orkat träna. Jag får lätt dåligt samvete och känner mig dålig om jag inte tränar, vilket är helt fel fokus. Jag måste verkligen öva mig i att tänka att det är bättre för mig att vila när jag är krasslig och komma igen när jag känner mig bättre. Alla människor är olika och min drivkraft är just rutiner och att känna mig stark och att nå mina mål. När mina rutiner rubbas och jag inte kan träna som jag vill känner jag mig svag och dålig, vilket är min akilleshäl som jag måste jobba med. Då gäller det att fokusera på rätt saker för att hålla humöret och motivationen uppe! 

Till något annat! Idag ska jag träffa en sjukgymnast och får förhoppningsvis tips för att förebygga problem med min fot och ikväll flyger jag till Marbella! Kommande vecka kommer det alltså bli en del semesterbilder och förhoppningsvis en del löpträning på strandpromenaden för min del! Jag ska ju springa halvmaran 23 april och marathon 4 juni, så det gäller att fokusera nu! Ha en superfin fredag kära bloggläsare!

Såhär löjligt glad är jag idag, tror det är semesterhumöret som infunnit sig!
sites/default/files/IMG_5685.JPG

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer