Fredagsfys före fredagsmys

Idag är det fredag. Mångas favoritdag på veckan!

Idag är det fredag. Mångas favoritdag på veckan!
Man längtar efter att jobbdagen ska ta slut, att kunna åka hem till fredagsmyset och ha en hel helg framför dig där man bara är ledig. Söndagar är för många ångestladdade då man känner att alla “måsten” börjar igen varje måndag. Man släpper alla tankar på träning under helgen och passar på att unna sig, både fredagsmys, lördagsgodis och söndagsfika. De långa härliga helgfrukostarna där man sitter länge med sin partner eller familj och äter dubbelt så mycket som man normalt gör. Långa luncher där man också kan sitta länge, gärna en kaka till kaffet efteråt.
Är det då så konstigt att söndagen framkallar ångest? Vi har inte bara en ny vecka av jobb framför oss, vi har dessutom lite dåligt samvete för allt onyttigt och/eller alkoholen vi fått i oss under helgen. Måndagen blir en “nystart” varje vecka där vi ska börja leva ett sundare liv.

Varför inte försöka baka in det hälsosammare livet under helgen också, för att slippa ytterligare ett ångestmoment under söndagskvällen? Avsluta jobbveckan med ett träningspass, för då kommer fredagsmyset att kännas så mycket mer välförtjänt. Passa på att gå en riktigt lång promenad under lördagen efter långfrukosten. Framförallt nu när solen äntligen tittar fram efter den så långa och mörka vintern behöver våra kroppar både ljuset och den friska luften. Och gör en rolig aktivitet på söndagseftermiddagen som innefattar någon form av rörelse så kommer den nya jobbveckan kännas så mycket lättare att ta sig an. All form av träning påverkar oss positivt och skapar endorfiner som gör oss lyckligare. Alltså är väl helgen den perfekta tiden att bli ännu lyckligare! Mitt fredagsfys kommer bestå av ett överkroppspass innan jag tar helg! Glad fredag kära bloggläsare!
För fler inspirerande bilder, följ mig på Instagram: isabellebordier

sites/default/files/selfie 4.jpg

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer