Hitta en mening med din träning

Att träna för att gå ner i vikt är sällan ett hållbart mål som motiverar under längre tid. 

För att hitta din träningsmotivation behöver du känna att det du gör är meningsfullt. Det är därför viktigt att komma på vad som är meningen med din träning, och att sätta upp både långsiktiga och kortsiktiga mål med träningen. Vill du lära dig att göra flera armhävningar? Klara av att springa en mil? Eller kanske äntligen våga dig på det där loppet du drömt om länge. Vad din målsättning än är behövs den för att skapa mening med din träning och motivera dig. En annan viktig sak är att flytta målet när det första målet är uppnått.

Jag hade länge som mål att springa milen under 50 minuter. Och det målet nådde jag efter ungefär en månads träning två gånger om året. Men eftersom jag när jag nått mitt mål glömde att sätta upp ett nytt mål så försvann min motivation för att fortsätta springa.

Jag hade också länge svårt att upprätthålla utomhuslöpning under vintern. Det tog emot något enormt att dra på sig flera lager med kläder och ta mig ut i mörkret och kylan. Men så satte jag upp ett mål, maraton 2016 med delmål på en mils ökning i träningsdistans under jan-april. Helt plötsligt hade jag ett syfte med att ta mig ut de halkiga mörka kvällarna under vintermånaderna. Plötsligt kändes både kroppen och sinnet lättare och jag såg mina framsteg istället för kylan och mörkret. Dessutom är ju känslan när man kommer hem igen oslagbar!

En annan sak att ha i åtanke för att skapa motivation är förutom att nå målet vad du vinner på att jobba för att nå målet. Om du går från att inte ha tränat alls till att ha som mål att klara av att springa fem kilometer, en mil eller varför inte två mil så får du ut mer av träningen än bara själva prestationen. Självklart är målet något som stärker både kropp och självförtroende. Men att klara av ett uppsatt mål skapar en känsla av nöjdhet, bättre självkänsla plus alla hälsofördelar med att träna. När du väl nått själva målet har du vunnit desto mer på vägen…

Här är en bild på det första loppet jag sprang, winterrun. Loppet var, med mina träningsvanor mätt, varken väldigt långt eller ovanligt ansträngande, men det var mitt första lopp och jag var väldigt stolt efteråt.
sites/default/files/första loppet.jpg

Ha en fin lördag kära bloggläsare!
sites/default/files/selfie2.jpg

För mer inspiration, följ mig på instagram: isabellebordier

No Comments Yet

Comments are closed