Tillbaka från semestern

Hemma igen efter en fantastiskt skön vecka i fjällen. Finns nästan inget bättre sätt att tanka energi på än att vara på en aktiv semester ute i friska luften. Skidåkning på längden och utför, en massa snö och en del sol också faktiskt plus harmoni i familjen – att göra något tillsammans en vecka som alla tycker är roligt gör under för humöret och ungarna har lyckats hålla sams i stort sett hela tiden.

Hemma igen efter en fantastiskt skön vecka i fjällen. Finns nästan inget bättre sätt att tanka energi på än att vara på en aktiv semester ute i friska luften. Skidåkning på längden och utför, en massa snö och en del sol också faktiskt plus harmoni i familjen – att göra något tillsammans en vecka som alla tycker är roligt gör under för humöret och ungarna har lyckats hålla sams i stort sett hela tiden. Jag behövde verkligen en sådan här vecka och jag hoppas att jag kan hålla kvar den energin en stund framåt också för nu är det ju dags att återgå till vardagen och jobbet.

Som alltid efter den här typen av semester blir jag extra inspirerad att ta tag i hälsan och kroppen. Jag har misskött maten ordentligt den senaste tiden och nu känner jag mig peppad att ta tag i det. Och nu handlar det inte om kalorier och smalmat utan snarare om att äta bättre – mer frukt och grönt och vällagad mat för att kroppen och magen ska må bättre.

Har ni tittat på Mandelmanns gård på TV nu i vinter? Ett så härligt program med två härliga människor! Jag blir sjukt inspirerad av det de gör med sitt självhushåll – att odla allting själva och laga mat riktigt från grunden. Inga halvfabrikat där inte! Nu är jag inte intresserad av självhushåll för egen del men att försöka göra det man kan från grunden som t.ex. baka bröd känns ju bra i hjärtat och magen. Att veta precis vad som är i tycker i alla fall jag är värdefullt. Men det är klart att det kräver en del av en så man får göra det man kan och det som funkar för att tillvaron ska gå ihop.

Idag blev det i alla fall nybakat bröd. En favorit faktiskt – filmjölkslimpa med en massa godsaker i: linfrön, vetekross, rågkross, solrosfrön, pumpafrön, hasselnötter, havregryn m.m. Så sjukt gott är det! Ikväll blir det dessutom lasagne som är så gott och verkligen känns hemlagat. Med en god sallad till blir middagen perfekt!

Så nu kör vi mot en ny vecka – känner på mig att den kommer bli bra!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer

Sporthälsa