Nytt år, nyårslöften och det nya livet

Ett nytt år har börjat – vi är igång! Det är liksom den ultimata början på ”det nya livet”. Nu ska vi minsann träna, äta bättre, yoga, sova mer, äta mer frukt & grönt, dricka mer vatten, vara gladare – ja herregud vilka perfekta människor vi kommer bli så fort det nya året börjar. För det vet vi ju alla att nya liv måste börja på rätt dag. Man kan ju till exempel inte ta tag i sin träning på en onsdag. Nepp, endast på måndagar kan det nya livet börja. Sluta äta godis på en söndag? Eh nej, på måndag. Undrar varför det är så? Jag är ju så själv. Veckan efter nyår, några dagar kvar på jullovet och innan M skulle börja jobba igen sa jag det till honom att ”vi börjar väl på måndag va? Vi kan väl ha lite vin och snacks idag också? Det är ju fortfarande semester…” På måndagen skulle vi börja det ”nya livet”- inte idag för det är fredag så jag har fortfarande några dagar på mig att förbereda mig (läs: äta extra mycket chips och lata mig i soffan med gott samvete…).

Men Nyår tycker jag ändå blir som en naturlig början på någonting nytt eftersom det trots allt innebär ett helt nytt år. Det blir som ett avstamp in i det nya året. Och här hittar vi nyårslöftena…Hur många nyårslöften har man brutit egentligen? Jag har nog brutit alla jag någonsin har avgett…toppen. Jag tror felet vi gör är att avge såna stora löften att de är helt omöjligt att hålla. Stora livsförändringar istället för små… I år blir mitt nyårslöfte att försöka sova mer. Jag har en tendens att sitta uppe alldeles för sent på nätterna och så får jag typ 6 timmars sömn i snitt…. Inte bra. Det måste jag ta tag i. Kommer inte ha några löften om kost och träning i alla fall – där måste det bara funka ändå.

Alla gym och träningsanläggningar älskar den här tiden allra mest. De älskar att kunna spela på vårt dåliga samvete och locka oss att köpa träningskort. Det är därför den här tiden på året är den sämsta tiden att köpa eller inneha träningskort eftersom det är så satans fullt på gymmen. Alla pass är fulla, gymmet är fullt, omklädningsrummen är fulla och väldigt många går omkring med vild och lite förvirrad blick inför detta oöverstigliga hinder att komma igång med träningen och försöka bli av med all knäck, sill och julglögg som har satt sig på olämpliga ställen på kroppen… Vi vet också att om några månader börjar det lugna ner sig igen, nyårslöftena har brutits och det är ingen kö till duscharna längre…

Men nyårslöften hör ju till, vi måste bara bli bättre på att lova oss själva sådant som vi kan ha en chans att hålla. Och det behöver ju faktiskt inte handla om träning, kost och ett helt nytt liv. Man kan ju t.ex. istället lova att man ska läsa mer vanliga böcker, inte stirra lika mycket på mobilen, säga minst en snäll sak varje dag eller leka mer med sina barn. Det är ju också bra löften ????.

Men som sagt vi har ett helt sprillans nytt år framför oss som vi kan göra vad vi vill med, bara att sätta igång!

 

No Comments Yet

Comments are closed