Hemgjort – I like it!

Det är något speciellt med hemgjorda grejer. Alltså sådant du lagar helt själv från scratch. Särskilt sådant du vanligtvis köper titt som tätt i affären. Som t.ex. bröd eller müsli. Jag tycker om att veta precis vad som finns i – det känns tryggt liksom.

Nu låter det ju som att jag är en sån person som lagar allt själv och kärnar mitt eget smör och ystar min egen ost. Nej så är det definitivt inte. Men ibland faller andan på och då känns det ju jäkligt bra!

Det är något speciellt med hemgjorda grejer. Alltså sådant du lagar helt själv från scratch. Särskilt sådant du vanligtvis köper titt som tätt i affären. Som t.ex. bröd eller müsli. Jag tycker om att veta precis vad som finns i – det känns tryggt liksom.

Nu låter det ju som att jag är en sån person som lagar allt själv och kärnar mitt eget smör och ystar min egen ost. Nej så är det definitivt inte. Men ibland faller andan på och då känns det ju jäkligt bra!

Det jag gör rätt regelbundet är müsli. Det finns få köpesorter jag gillar (om man inte räknar sådana onyttiga varianter som är så söta och goda, nästan som en efterrätt istället för frukost…). Om man som jag försöker undvika alltför stort kolhydratintag är det toppen att blanda ihop sin egen blandning att ha i fil eller yoghurt eftersom jag då kan välja precis det jag vill ha i. Jag rostar oftast allting för att få ut mer smak och jag slänger även i torkade bär ibland – tranbär eller blåbär är min favoriter. Ta det du gillar, rosta, blanda och häll i fin burk – färdigt och gott!

Detta brukar jag ha i min favoritblandning:

– Mandlar – hackade

– Hasselnötter – hackade

– Kokosflakes

– Linfrön

– Sesamfrön

– Solrosfrön

– Pumpafrön

– Chiafrön

– Torkade tranbär el. blåbär

Jag torrostar allting i stekpanna eller ugn. Om man gör mycket får man ta det i omgångar i stekpannan.

Jag äter helst vanlig naturell yoghurt, toppad med müslin och så någon frukt eller bär. För ytterligare mättnad till frukost blir det bra med ett kokt ägg till också. Prova – det är så gott när man har gjort det själv och vet att allt man har i är precis det man tycker om och mår bra av!

 Rosta frön och nötter för extra god smak

Häll upp i fin burk

En favorit nu – nektarin!

Eller hallon…

Eller somriga jordgubbar 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer